HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Tűz van babám

2010.06.25. 07:15 Nomen Nescio

Egyre nő azoknak a tábora, akik az augusztusi tüzijátékok helyett annak összegével az árvízkárosultakat támogatnák. Az elképzelés tulajdonképpen egészen emberbaráti. Ilyen időkben összefogni kell, nem mulatozni!

De mennyibe kerül a tüzijáték? Egy tavaly augusztusi körkép alapján vidéken (összesen) legfeljebb néháby tízmillió, a fővárosi pedig 100 milliós összeg volna. Ez persze csak a tüzijáték költsége. A teljes rendezvény és programsorozat ennél jóval nagyobb kiadást jelent. Nem volna egyedülálló, ha elmaradna az esti pompa -2002ben a Medgyessy kormány alatt is elmaradt a tüzijáték. Aztán szilveszterkor a Duna felett mégis megtartották.

Arról ne feledkezzünk el, hogy turisztikailag a legerősebb hónap augusztus, amit a fényjáték csak megkoronáz. A rendezvények természetesen nem maradhatnak el, hiszen szükségünk van a turisták költéseire. Az államnak és a turizmusból élőknek egyaránt fontos, hogy a látogatók jól érezzék magukat, legyen megfelelő mennyiségű és minőségű program a számukra. Ennek hiányában jelentős jövedelem és bevételkiesést könyvelhetnénk el, akár többszörösen is meghaladva a vízkárok enyhítésére felajánlott összeget.

A Generali Biztosítóhoz 50 ezer, az Allianzhoz 45 ezer kárbejelentés érkezett a vihar- és árvízkárokkal kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi tűzijátékra szánt 100 millió forintból fejenként legkevesebb 100 ezer forint juthat 1000 árvízkárosultra. A Generali egyébként 8,7 milliárdra becsüli a keletkezett kár összegét, amelyből 3,2 milliárd csak Borsodot érinti, míg az Allianz Biztosító 4,2 milliárdra taksálja a várható kifizetéseket.

A közérdek az közérdek, de: A tüzijáték elmaradása jelentős bevétel kiesést okoz a rendezvények lebonyolításában résztvevő cégeknél. Ezeknek a vállalkozásoknak valószínűsíthető, hogy éves árbevételük nagyrészt az augusztusi tüzijátékból származhat. Így a képlet máris más! Sokszáz családért tegyünk tönkre néhány tíz családot. Ha nagyon csúnyán akarok fogalmazni azt mondanám, hogy könnyű más farkát a csalánba verni.

Máris visszavonom a fentebbi kijelentésemet. Néhány tíz családot nagyságrendekkel egyszerűbb kártalanítani mint a százezernél is több, mindenét elvesztett károsultat... De az ember már csak olyan, hogy sokkal könnyebben lemond arról, ami soha nem is volt a kezében, mint a sajátjáról...

Amondó vagyok, hogy a tüzijátékok árát idén fordítsuk az árvízkárok enyhítésére, és a rászorulók támogatására. Ezen felül egészítsük ki egy valóban jelentős összeggel a károkhoz képest eltörpülő tüzijáték költséget! Az ötös lottó várható főnyereménye a héten három milliárd forint! Indítsunk kampányt, hogy a nyereményről mondjon le a nyertes, és kötelezze magát arra, hogy nyereményét az állam fordítsa az árvízkárosultak javára! Ha a fészbúkon lennék, indítanék egy olyan oldalt, aminek az lenne a neve, hogy:

ha én nyerem az ötöslottó főnyereményét, lemondok róla az árvízkárosultak javára!

 

Hogy ne érje méltánytalanul nagy kár a nyertest sem, tarthasson meg annyit, amennyit nem szégyell. Így rendben van?

5ös lottó 3000 millió
6os lottó 540 millió
skandi 64 millió
Joker 25 millió

Összesen               3629 millió forint

(megyek és feladom a szelvényt!)

Szólj hozzá!

Címkék: szép új világ

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr392108328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása