HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

„a történelem legrosszabb időszakait idézik” (atv)

2010.07.04. 13:46 Nomen Nescio

Felháborodást váltott ki a nemzeti együttműködési nyilatkozat kifüggesztését kötelezővé tevő kormányrendelet.

Már mint azokban, akik a saját (akarom mondani sajátos) demokrácia értelmezésükben élő egészséges társadalmat féltik egy szélsőségesen nacionalista és totalitárius diktatúra alapjait letevő jobboldali kormánnyal szemben. Hát még milyen felháborodást fog kiváltani az, ha a nép észbe kap és tényleg összefog. Na nem a politikusokkal, hanem ember az emberrel.

No meg a magyarok Istenével, aki csak az államiságunkat is ezer éve oltalmazta. Arról e helyt említést se tegyünk, hogy történelmünk hol kezdődik a most aggódók szerint és hol a valóságban, ahol még bizony a szerződéseket vérrel és eésküvel pecsételték meg eleink.

Egy ideje hátat fordítottunk vezérlő elveinknek, de hátat fordított európa is. A közösség alkotmányában egyetlen szó nem esik a keresztény múltról. Ahogy hitről, erkölcsről és becsületről sem.

A hazánkban magát baloldalinak nevező politikai osztály, de főként a nézeteiket liberálisnak mondók hörögnek hangosan, amikor olyan szavakat hallanak, hogy Isten, hogy Haza, hogy Nemzet, hogy összefogás, Uram bocsáss a nemzeti összefogás programja.

Ezeknek édes mindegy, hogy ki van függesztve vagy nincs, nem pártolják, nem támogatják az összefogást. Hogy is tehetnék, hiszen eddig minden erejükkel azon voltak, hogy a maradék rendet is szétzúzzák /2006 ősz/, hogy zavaros közállapotokat teremtsenek /fővárosi cégek mint pártkifizetőhelyek/, hogy széthúzást és félelmet gerjesszenek. majdnem sikerült nekik.

Hát ezen iparkodnak talán akkor is, amikor a demokráciájukat féltik. Amiről ne feledjük el megjegyezni, hogy hová jutatta az államot és az embert... És ne feledjük azoknevét sem, akik ezt tették-teszik, mert akármilyen köpönyegben tűnnek fel újra, akármilyen édesen csepeg ajakukról a nektár, azért azok csak hazaárulók akkor is. A magyar ember jól tudja: a vér nem válik vízzé -de bizony a vízből sem lesz vér! 

Az Országgyűlés 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozata a Nemzeti Együttműködésről

„Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

  A XXI. század elsô évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.

  A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsôséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdôdött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyûjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyûlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.

  Az Országgyûlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerzôdés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttmûködés Rendszerének megalapításáról döntöttek. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyûlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttmûködés Rendszerét.

  Mi, a Magyar Országgyûlés képviselôi kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínû magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövônk tartóoszlopai.

  A Nemzeti Együttmûködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élô magyarok. Lehetôség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Szilárd meggyôzôdésünk, hogy a Nemzeti Együttmûködés Rendszerében megtestesülô összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövôjét, erôssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erôket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemû, vallású, politikai nézetû, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetôséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következô éveit.

 

2 komment

Címkék: választás belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr222128711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.07.04. 16:22:53

Nem deklarálni kellene az összefogást, hanem érdemben cselekedni azért. Innen a "vég"-ről nézve a hatalmi ágak lenyúlása, kebelbarátok pozícióba juttatása, és a választási törvény visszásságainak köszönhetően kialakult 2/3 arroganciája látszik egyenlőre. Hozzáteszem: a nyilatkozatban leírottak ész érveiben semmi kivetni valót nem találok, de 1952-53-ban ilyen szép-veretű szöveg sok íródott, és a gyakorlatban Rákosi fényképei lógtak a tanácsházák irodáiban az iskolai tantermekben. Akkor is a demokrácia és egység volt a lózung, Recsk a végállomás.

Nomen Nescio 2010.07.04. 17:20:42

Sőt! Róth Manó képe előtt még a Horthyé is. vagy IV.Károly képe, vagy azt megelőzően Ferenc József nézett le ránk a falról.

Az koránt sem nevezhető arroganciának, ha egy a választók bizalmát elvesztő korábbi kormányzó párt szeretne mindent folytatólagosnak látni... De szép világ is volna ha... De hagyjuk ezt, ez egy másik világ kezdete!
süti beállítások módosítása