HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

A brüsszeli szőnyeg

2011.01.16. 13:43 Nomen Nescio

Ezeregyéjszaka meséi

 

Néhány európai parlamenti képviselő nemtetszését fejezte ki brüsszeli sajtójelentések szerint amiatt, hogy az Európai Unió magyar elnökségét a Tanács épületében jelképező, óriási kultúrtörténeti szőnyegen helyet kapott egy 1848-as térkép is.

Botrány botrány hátán. Túl azon, hogy Magyarországon rasszizmus, meg fasizmus, meg nyíltan menetelő nácik vannak, meg elveszett a sajtószabadság is, most aztán lehullt a lepel a szörnyű magyarokról, akik nem átallunk nemzeti büszkeségeink között szerepeltetni egy 1848-as térképet. Ez aztán már tényleg skandallum!

Az mondjuk nem is nagyon meglepő, hogy osztrák és román hangok fejezték ki nemtetszésüket. Már hogy tetszhetne pont az orsztrákoknak az 1848as dátum? Arról nem is beszélve, hogy a Trianoni konc nélkül Románia épp a harmada volna a mainak. Naná, hogy nem tetszik nekik. Ettől még az tény marad, hogy 1848 fontos határköve a magyar történelemnek.

"A szőnyeg lényegében kulturális, történelmi és tudományos jelképek és képek sora Magyarországról" //Hajdú Márton//

Ami meg a környező országok érzékenységét illeti: Ausztria kitalált nekünk egy múltat, amit közvetlenül a '48-as szabadságharc leverése után le is nyomtak a lefejezett és kiherélt Magyar Tudományos Akadémia által az ország torkán. Az akkor kitalállt dogmáktól azóta sem sikerült meszabadulni. Szlovákia soha nem létezett, Trianonban találták ki, de csak a Cseh Szlovák PaDöDö szétválása után valósult meg. Románia eredeti területe Erdély, Partium és a Mezőség nélkül csak a harmada volt a mainak. Jugoszlávia szétesett. A Szovjetúnió felbomlott. Elcsatolt területet ma már csak egy akkori állam birtokol: Ausztria.

A Labancokról külön is emlékezzünk meg. Hazánk újraegyesülése után nagy igyekezettel pusztították falvainkat, várainkat, hogy azokat ellenük felhasználni ne lehessen. A Rákóczi szabadságharcot lezáró Szatmári béke után a maradék várakat is felrobbantották. A törökök idején virágzott a kereskedelem, a kultúra és a vallás. Ez az időszak a reformáció virágkora Magyarországon. Ellentétben a korábban terjesztett téveszmékkel (értsd: tudatos történelemhamisítás) szemben templomainkkat nem a török, de a Habsburg bontatta el.

A vitatott térkép részlet egyébiránt annak a népnek az életterét mutatja, amely a középkortól legújabb kori történelmünkig vérét ontotta azért az Európáért, amely koloncnak dobta ezt a népet és hazáját szomszédainak. ne feledjük azt sem, hogy kizárólag Magyarországot sújtja a mai napig Trianon, Európa szégyene

Ha történetesen az 1848-as térkép megegyezne az 1918-as térképpel, akkor is teljes joggal került rá a szőnyegre. Mi több, Trianont mint önálló állomást is jelölni kellett volna! Ideje Európának szembesülnie önnön "nagyságával"...

Szólj hozzá!

Címkék: választás nagyvilág külpolitika hatalom szép új világ szentkorona szemérmes újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr892587705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása