HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Egy Ikon utóélete

2011.05.03. 10:24 Nomen Nescio

Napok óta más sincs a hazai és nemzetközi sajtóban, hogy meghalt az Al Qaeda vezére... Véget ért egy tíz éves korszak. De valójában mi ért véget?

New York polgármestere úgy kommentálta a történteket, hogy ez nagy megnyugvás és elégtétel a túlélőknek és az elhunytak családtagjainak. Bár a halottakat ettől nem kapják vissza, így számomra elégtételnek elég sovány volna.

Világszerte azt várják az ünneplők, hogy befejeződik a háború, haza lehet hívni a katonákat, a fiainkat. Visszatér az élet a rendes kerékvágásba, minden úgy lesz, mint azelőtt, mielőtt a terrorizmus elleni harc. a fóbiák és paranoiák át meg átszőtték a világot.

Semmi nem lesz úgy és még csak véget sem ért semmi, sőt a java most kezdődik csak igazán. Másfél hónapja jelentették be Al Qaeda források, hogy ha a vezérrel valami történne, netán meghalna, megtorolják. Aztán Obama bejelenti, a valamikori bizonytalan múltban megtörtént eseményt. A hiradások szerint másnap, vagy pár nappal később, esetleg néhány héttel utánna. 

Nem kezdem boncolgatni, milyen események miatt bizonytalan még a történés időpontja is. Közelkeleti események? János Pál boldoggá avatása? A Brit trónörökös esküvője? Találgathatnánk, ha volna értelme. Ez az egész egy színjáték, ami után a közönség azt várja, hogy függöny le, vastaps, és mindenki mehet haza.

Sokkal érdekesebb a történet innentől kezdve. Nem hogy enyhítenék a készültséget, oldanák a szigort, enyhítenék a korlátozásokat, azokat, amikbe például a saját szabadságukra annyira kényes amerikai polgárok a terror elleni harc jegyében önként hajtják fejüket. Eztán még szigorúbb korlátozások, hiszen most a feltételezett válaszreakciókra hivatkozva lehet erősíteni a megfigyelést. 

Ezzel mellesleg inkább csak az embermilliók életét nehezítik, mint a terroristák dolgát. Ha nem így volna, akkor nem kellett volna 10 évet várni egyetlen ember elkapására, akinek hatalmas vérdíj volt a fején. Tényleg nem akarok találgatni, de jelenleg inkább tűnik úgy, hogy az amerikai vezetésnek már rendkívül kényelmetlen volt életben tartani a Bin Laden mítoszt.

A jövő most kezdődik el, és nem tudjuk -mi itt lent még biztosan nem, hogy mit terveznek velünk a világ dolgait igazítók...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr262873939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása