HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Ünnepre hangolódva

2012.03.13. 12:10 Nomen Nescio

Kiváló idő ígérkezik a nemzeti ünnepre. Napsütés, langyos meleg, igazi tavasz lesz! És ezen a tavaszon sem fordul semmi, ahogy 164 éve egyik tavasz sem hozta el a magyar kikeletet?

'48 nem az, aminek sokan hiszik. '56 sem az, aminek sokan hiszik. Egyáltalán a múlt gyakran, vagy egyáltalán nem az, amit ma gondolunk róla. Talán minden múlt a saját jelenében kezd változni, ahogy ma is gyakorta tapasztalhatjuk. Én itt élek, és nem találkozom az utcákon masírozó fasisztákkal. Nem találkozom üldözött zsidókkal és megfélemlített cigányokkal. Találkozom viszont Kertészekkel... Az egyik Müncheni otthonából vizionál meg nem történő borzalmakat, a másik Kanadába szökik állítólagos üldözői elől. Az egyik Nobel, a másik Kossuth díjas. Magyar írók. Magyar írók?

Az öreg kontinens közepe ma céltábla egy összeurópai lőgyakorlaton. Megítélnek és elítélnek minket, az újabb kori szabadságharc lövészárkaiba keseredetteket. Ki kell mászni a lövészárkokból, magasba emelt zászlókkal, melyeken két angyal tartja nemzetünk felett az oltalmazót, a felemelőt, a Szent Koronát.

Az Európai Egyesült Államok támadja a Nemzetek Európájának gondolatát. Támadja a nemzeti függetlenség megőrzését óhajtókat. Támadja saját társadalmi és kulturális öröksége és teljes műveltsége alapját nyújtó kereszténységet. Maholnap talán a vallás és gondolkodás szabadságát hirdető nemzetközösség intézményesen üldözi is azt, aki nyíltan vállalja vallását? 

Végül újra felépül Róma? A világbirodalom, melynek bukását részben Hun ősapáink hozták el. És amely a bukásától kezdve kereste újjáépülésének lehetséges módjait. Megtalálja végül? Az Etruszk mintára épült köztársaság hamar a császárok korába fordult, ahol a hódítás, a vér és az arany vált birodalomszervezővé. Róma, a nagy, a fényes, a fenséges, ahol rabszolgákat vetettek vadállatok elé, mert a népnek cirkusz kell és kenyér. És vadállatok elé vetették azt, aki kenyérrel és borral áldozott. Hová Uram? Hová tartunk?

Emelt fővel, egyenes derékkal, tiszta tekintettel nézek rád Európa, és harag nélkül, lassan mondom, hogy megértsd: Magyar vagyok! Büszke vagyok hazámra, nemes őseimre, honfitársaimra és leszármazóimra. Ez az ország Isten országa. Ha ellenünk törsz, Isten ellen törsz! Ha ellenünk törsz elbuksz mint minden birodalom, nemzet és szövetség, aki eddig Isten országa ellen támadt.

HUNGARIA EST SEMPER LIBERA!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr724313704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása