HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Kétegyország

2013.04.08. 16:45 Nomen Nescio

Előszó:

Szeretettel ajánlom ezt az írást azoknak, akik a felszínen fortyogó indulatok és félelmek helyett a megértésen, megismerésen és elfogadáson alapuló világban hisznek, és ezért tesznek. Azoknak, akik a szellem szabadságát elfogadva megértik a közösséget.

Az írást újra olvastam, leghűségesebb "hallgatómon" (a kedvesemen) teszteltem és a tapasztaltak alapján néhol kicsit megváltoztattam, hogy érthetőbb, tisztább legyen, amit mondani akarok, de tartalmában megmaradt az eredeti.

Mi, Magyarok különös lények vagyunk, és erre rengeteg bizonyítékom van. Miközben a világ azon gondolkodik, hogy léteznek-e párhuzamos, a sajátunktól eltérő, a miénk mellett ~alatt, ~felett, ~körül, ~belül lévő  univerzumok, mi magunk egy mindenki másétól különálló buborékban élünk, amin belül is paralel valóság szeleteket hoztunk létre. Fogjuk fel úgy, hogy egy többrétegű kirakós játékban élünk, amit nevezzük el Magyarország Uni-Mátrixnak.

ketegyorszag2.jpg

A "Magyarország Uni-Mátrix 13.4" (2013. 04) a világban létezhető valóságok legfurcsább keveréke. A külső valóság értelmezése kizárólag attól függ, hogy magunkat, a sajátságos kirakósunk melyik virtuális szeletére helyezve éljük mindennapjainkat.

A párhuzamos rétegeinket körülvevő buborékmembránon halványan vagy erősebben átszűrődő jelenségek egészen eltérő értelmet hordoznak és képviselnek az egyes szeleteken, amelyeken egyébként a más szeletek alkotta nézetek és vélemények egyszerűen értelmezhetetlenek, egymásnak úgy mondanak ellent, hogy a másiknak az ellenkezője sem igaz.

Nézzük a következő példát, amikor is a kis magyar valóságmátrixot a külvilágtól elválasztó buborék falán átszüremlik felénk egy "de kis görények vagytok ti ott bent" felkiáltás. Legutóbb ilyen akkor volt, amikor Osztrák és Német színházi emberek kommunista forradalmi kiáltványt fogalmaztak a vélt "magyarországi fasiszta diktatúra" ellen.

Kis magyar valóságunk egyik szeletén a következőképp csapódik le példánk történése:

Azok a kis görények a másik valóságban... -de mi megmondtuk, látjátok, már ők is azt mondják (nektek), hogy görények vagytok!

Ezalatt a valóságmembránunkat megrezegtető "de kis görények vagytok ti ott bent" felkiáltás így fejti ki hatását a másik valóságsíkon:

Ezek a kis egyik görények, megint szaladgálnak árulkodni, és tessék; hát nem megmondtuk, hogy ennek nem lesz jó vége? 

Szintén ezalatt Gerendás Péter így kommentálja életét:

Ezek a kis görények nem értenek meg, ezektől itt éhen is dögölhetnék, dögöljenek meg, elmegyek a buborékon kívülre!

Kis közbeszúrás, elolvastam Gerendás Péter facebookon közzétett búcsúlevelét. Sokan vagyunk, akiket húz a kamatteher egy korábban jónak tűnő euro/frank hitel miatt. Sokaknak futott 200 körül az "új" autója és kevesen vesznek IPhone telefont. Sokan fizetünk villany, gáz és telefonszámlát is. Néhányan meg bírságot is kapunk, amikor tilosban parkolunk. És néhányan biztosan gyűlölködő eszméket vallanak, de hogy Magyarország fasizálódna? ... Az sem teljesen világos számomra, hogy fasisztára, vagy nácira gondolnak, de akik ezt skandálják, majd addig mondogatják, míg egyszer csak így lesz és megmondhatják, hogy ők megmondták? De soha nem volt így és nem lesz így!

Vannak Európában olyan országok, ahol demokratikus, törvényes választásokon, a népfelség döntése alapján szélsőséges eszmék kerültek hatalomba, de ez soha nem történt meg Magyarországon. Nálunk szélsőséges ideológiák soha nem kerülhettek hatalomra katonai megszállás nélkül! Mégis Magyarországot éri bírálat -pont azon az országok részéről, ahol ez megtörtént. Bár Magyarország fasizálódását sulykolja a hazai és nemzetközi sajtó egy igen hangos szelete, de attól, hogy valamit nagyon hangosan és gyakran ismételgetek, még nem válik igazzá.

[Oswald Spengler: Mi az igazság? A tömeg számára az, amit naponta olvas és hall. Ha valahol egy szerencsétlen flótás érveket gyűjtöget, hogy megállapítsa, mi is az „igazság" - ez az ő igazsága. A másik, a pillanat nyilvános igazsága, melyről az okok és az okozatok tényvilágában valóban szó van, ma a sajtó terméke. Amit a sajtó akar, az az igaz. A sajtó parancsnokai hozzák létre, alakítják át, cserélik ki az igazságokat. Három hét sajtómunka, és az egész világ megismeri az igazságot.  /.../ Érvei mindaddig megcáfolhatatlanok, amíg pénz van rá, hogy sza­kadatlanul ismételje őket. Érvei megdőlnek, ha az ellenérveket nagyobb pénzerő hitelesíti, és gyakrabban jelennek meg a szem és a fül számára. A közvélemény mágnestűje minden pillanatban az erősebb pólus felé fordul. Mindenki azonnal meggyőződik az új igazságról. Hirtelen ráébredünk tévedésünkre.]

Ezalatt mi, a kis buborékunkban építjük a párhuzamos világainkat. Most pontosan nem is tudom már, de olyan érzésem van, hogy beszorultunk két agresszív [kis görény] táskás ügynök (kereskedelmi asszisztens) közé. Az egyik mindenáron le akarja cseréltetni a kapát egy "igen korszerű" ásóbotra, a másik pedig ki akarja cseréltetni a földet egy darab "igen jó minőségű" betonplaccra. A szögesdrót kerítést ingyen adják mellé mindketten! Én meg itt állok tanácstalanul, hogy akkor most az ásóbotot, vagy a betont válasszam magamnak?! Az már csak egy kis ráadás, kis csábító tejszínhab a szürreális világtortám tetején, hogy ez a két kis görény erősen ócsárolja egymást, és rajtam is keresik a másik undorító bélyegeit.

[ Az lejött, hogy melyik oldal mit kínál? Jobbról vissza a gyökerekhez (ásóbot), balról meg, hogy menjek a picsába a földemmel (betonplacc), jó lesz a telek egy irodaháznak vagy lakóparknak... ]

Van egy rossz hírem azoknak, akik a buborékon kívülre mennek. A buborék és a belsejében lévő párhuzamos valóságok sajnos a magunk teremtményei, amiből nem lehet kibújni egy másik, harmadik, negyedik klónozott buborékon keresztül, hiába igyekszünk. Amíg buborékokat gyártunk, addig kívülről csak az látszik, hogy egyre nagyobb hab vesz minket körül.

Van egy jó hírem is. Van rá mód, hogy kikerüljünk a buborékvilágból. ki kell pukkasztanunk a közösen, félelemből és gyűlölködésből felépített léggömbünket. A most egyesíthetetlennek tűnő párhuzamosan létező világaink végül egyesíthetők, de előbb arra kell rájönni, azt kell megtapasztalni, hogy mindannyian ugyan azon a Szent Anyaföldön állunk.

Mindannyiunkat ugyan azok a kis görények piszkálnak a többiek (mások) ellen, mert ameddig a figyelmünket lekötjük és a buborékgyártással bíbelődünk, sosem létezett virtuális valóságokat építve, addig a kézzel fogható javainkat, kulturális örökségünket és páratlan eszmeiségünket (nem a magyart, minden népét!) szépen elvehetik anélkül, hogy az emberiség felfogná mi történik (VELÜNK! -minden emberrel) valójában.

El lehet menni! Van aki kimondja, van aki gondolja, van aki megteszi. De tényleg el lehet menni? Van hová menni? Van miért menni? Egyik rémálomból (buborékból) a másikba költözni? Tényleg ez az egyszerűbb ahelyett, hogy a felébredést választva visszatérünk valódi értékeinkhez, amelyekre alapozva újra felépíthetünk egy értékes Magyarországot, értékes Európát?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr25206857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cxc 2013.04.09. 15:47:53

Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak.. tehát már majdnem a második kedvesednek szólíthatsz :-) Véleményem szerint egységes ezáltal értékes Europát soha nem lehet létrehozni addig míg nem egy nyelvet beszélünk nem ugynazok a szabályok vonatkoznak az egyes tagállamokra, amig nem egységes az adórendszer ... és még sorolhatnám napestig hisz az Európai Unió véleményem szerint nem is létezik igazán. A jövője pedig méginkább bizonytalan. Én azon az állásponton vagyok, hogy idővel el is fog tűnni. ugyan úgy ahogy globálisan a mai gazdaságilag és politikailag katonailag domináns fehér rassz is. Ledarál ázsia. ... Ha szeréncsénk van.. Ha nem akkor az emberiség kiírtja magát. Európának össze kellene fogni.. sokkal szorosabban és hatékonyabban mint valaha. Mondom mindezt úgy, hogy látom magam előtt gondolatban a múltban a felfúvódó buborék birodalmak tágulását szükülését. És ezt természetesnek érzem. Most az hiszem tűlünk keletre sokkal nagyobb buborék fúvodik fel mint a mi buborékunk. Európa soha nem fog tudni úgy összefogni, hogy mindenkinek minden jó legyen, túlságosan is széttagolt. Mivel nem tud összefogni ezért kell mutatni bűnösöket is.. Mondván mi igyekszünk De... De igazából a jővő problémája mindig messzinek tűnik .. itt vannak a mindennapos dolgok is. A baj most az hogy sokkal kevesebb pénz jön a gyarmati országokból.. Az eu szupercégeinek csökkenő profitja sokkal nagyobb probléma számukra mind az hogy azzal törödjenek mi lesz majd. Na meg az sem olyan jó ötletnek tűnik a szemükben ha a mi kis országunk úgy képzeli el a jövőjét ha a majdani ellenség itt építi ki a lerakatát. persze az is bevillan, hogy kínának sok kaja kell és talán még lecsapnak a földeinkre is. Európai földekre. Annyira nem is fantazmagória hisz Afrikában már komplett kínai városokat építenek, hogy elhelyezzék a tömeget. Úgy érzem nem igazán az itt a bibi hogy milyen a magyar társadalmi berendezkedés pláne nem hogy mi van az alkotmányban hisz még mi magunk sem olvassuk el a sajátunkat hol érdekelné őket a miénk. A lényeg hogy míg az ember ember az a lényeg hogy kinek nagyobb a buboréka.

Nomen Nescio 2013.04.09. 21:23:46

Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben látom.
süti beállítások módosítása