HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

"Kétmagyarország" hány ország?

2013.03.24. 12:41 Nomen Nescio

"Kétmagyarország" hány ország, avagy amikor a matematika csődöt mond

Murphy törvénye az az elv, hogy ha valami elromolhat, az el is romlik
(ismeretlen eredetű)

Ugyanez angolul: anything that can go wrong, will go wrong. 

Ugyanez online fordítóval: bármi az képes eltéveszti az irányt, fog eltéveszti az irányt.

  • A Murphy-törvény O'Toole-féle kommentárja: Murphy optimista volt.
  • Goldberg megjegyzése: O'Toole is optimista volt.

Ha Murphy törvénye tévesnek bizonyulhat, akkor tévesnek fog bizonyulni.

„Ha valami egyáltalán elromolhat, azt én el is rontom.  / Bontom / ”

Ha kiborítasz egy kukac konzervet, biztos, hogy csak egyel nagyobb méretű konzervdobozba tudod visszatömni.

Általában a matematika hűvös nyugalommal írja le az általunk látható világ belső, mozgató erőit. Néha azomban a matematika csődöt mondani látszik. Ha egy testet több részre osztunk, attól még a részek összeillesztve újra kiadják az eredeti testet. Ha csak nem egy ország megosztott társadalmáról beszélünk, mert az nem hogy nem adja ki az egészet, de össze sem illeszthető. Úgy tűnik, hogy hazánk rejtett államformája a Kétmagyarország. Akár hogy is nézem, mintha két, egymástól függetlenül létező ország, két, egymástól függetlenül létező valóságot gyártana. 

Az egyik valóságban a Másikak egytől egyig mind hazaárulók, gonosztevők, velejükig romlott diktatúristák, akiket legjobb volna gyökerestül eltüntetni a föld színéről. A másik valóságban pedig az összes Egyikek kivétel nélkül emberellenes gyűlölködők, hazaáruló diktatúristák.

A két valóság különös metszete a gyűlölet és a félelem. Lehet szidni a szélsőségeken keresztül a jobbra-balra közepeseket, a melegeket, a hidegeket, antiszemitákat és filoszemitákat, fasisztákat és nacionalistákat, a kommunista, szabadkőműves, liberális, bolsevik, délibábos, síppal-dobbal-nádihegedűvel középkoriaskodó hagyományőrzőket szentkoronával vagy anélkül, meg az időjárást is.

Csak egyet nem lehet ebben az országban. Emberhez méltó módon leülni és azt meghatározni, hogy mi szolgálja Magyarország, a magyar nemzet rövid, közepes és hosszú távú érdekeit, és hogy ezekért mit kell tenni, hol és mennyi áldozatot kell vállalni, és a vállalásoknak és kitartásnak mi lesz az eredménye.

De legelőször is a gyűlölködésnek végre véget kellene vetni.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr775165335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cxc 2013.03.25. 14:23:46

Gyülölködés a politika egyetlen igazi alapköve.
E nélkül értelmét veszti az egész .. nincs jó vagy rossz párt ....csak idióta választó aki benyalja a maszlagot :-) hát ez a véleményem a politikáról :-) üdv

Nomen Nescio 2013.03.25. 14:28:20

Azért ez ennél némileg árnyaltabb és bonyolultabb, de bár csak ilyen egyszerű volna...

cxc 2013.03.25. 14:44:37

Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, hogy azért vagyunk szarban mert ez elkúrta ez meg kifosztotta a harmadik meg ki tudja mit fog csinálni. Annyit fog mondani, hogy apa éhes vagyok. A politikusok nagy ivben szarnak az emberekre én pedig a politikára. Nekem ennyire egyszerű, persze csak az után hogy többszöri kudarcélményt elszenvedtem :-) De boldogok a nem gondolkodók hisz boldog tudatlanság az osztályrészük.
süti beállítások módosítása