HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Riposzt - mert szükségesnek éreztem

2008.10.29. 10:42 Nomen Nescio

Nem állhatom meg észrevétel nélkül az első kommentet, ami az oldalamra érkezett, mert ez alapjaiban érinti ennek az oldalnak a „céljait”, ha lehet ilyenről beszélni egy frissen született blognál.

Csámcsogás az öszödi beszéden… Voltaképp ez a blog létre sem jött volna, ha nincs az öszödi beszéd. Ami a csámcsogást illeti, azt olybá veszem, mint Jus Murmurandi. Erről igazán vitázni sem akarok. Amit szeretnék, az a tisztán látás. Nem mások szemét akarom kinyitni, hanem saját tekintetemet akarom ködmentessé tenni ebben a nehéz helyzetben, ami a gazdasági világválság közepén evickélő országunkban uralkodik.

Nem akarok véleményformáló szerepben tetszelegni sem magam, sem mások előtt, de engedtessék meg a szabad véleménynyilvánítás. Amikor azt hallom, hogy elkúrtuk, felrémlik Gyurcsány Ferenc hangja. Amikor azt olvasom, hogy nem csináltunk semmit két évig, akkor sajnos az öszöd utáni két évet nem említhetem, mert jó szokásához híven azóta is, amit el lehettt kúrni, azt elkúrták.

Olyan országban élünk, ahol egy ’56os forradalmi megemlékezést rendőrkordonok között kell ünnepelni. Olyan országban élünk, ahol a miniszterelnök nyíltan a szemünkbe hazudik, majd egy vállrándítással tovább „szolgálja” (?) hazánkat. Olyan országban élünk, ahol az euro övezethez csatlakozás dátuma 2008ról előbb 2011re, majd ki tudja mikorra csúszik, mert egyre hátrébb kerülünk a térség országainak ranglistáján. Olyan országban élünk, ahol mi magunk adunk okot arra, hogy a szomszédunk, Szlovákia egyik minisztere által vezetett párt hivatalos honlapján Magyarország nélküli Európa térkép jelenhessen meg, még ha rövid ideig is. Olyan országban élünk, ahol a történelmi múltat nem dolgoztuk fel, ahol nem nézünk szembe a jelen kihívásaival, ahol újra IMF segélylistára kerültünk. És ez az az ország, ahol a két vízfejjé dagadt, egymást ócsárló párt osztja ketté a polgárokat. Olyan országban élünk, ahol a politika barátságokat tesz tönkre a hétköznapokban, mialatt a parlamenti képviselőink, honatyáink a saját anyagi jólétüket tartják elsősorban szem előtt.

Ebben az országban az történik, hogy a bérből és fizetésből élő emberek egyre nehezebb helyzetben vannak. Abban voltak akkor is, mikor még a dübörgő gazdaságról lehetett hallani, amikor még „lendületben” volt az ország, most pedig azt tapasztaljuk, hogy a pénzpiaci ragadozók következő áldozataivá válhatunk. Az oroszlánok egy csordában a leggyengébbeket szemelik ki, hiszen azok levadászása jelenti a legkisebb erőfeszítést. Most mi vagyunk az Európai Unió leggyengébb láncszeme, holott a térség vezetői voltunk nemrég. Abban az országban élünk, ahonnan a mentális tőke csak kifelé áramlik. Ahonnan a tanult, képzett értelmiség futva menekül külföldre megélhetésért, egzisztenciáért.

Én olyan országban akarok élni, ahol a gazdaság kiszámítható, ahol az erkölcs nem tizedrendű a jogi csűrcsavarással szemben, ahol az adott szónak súlya, értéke van, de ez nem Magyarország. Ma nem, de szeretném ha politikusaink és mi magunk ilyenné tennék

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr87738182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.10.29. 11:14:05

"Ahonnan a tanult, képzett értelmiség futva menekül külföldre megélhetésért, egzisztenciáért."

Ez szimpla lopás, hogy valaki megkapja a diplomát, és egyből lelép, úgyhogy ez ellen kellene intézkedéseket hozni, hogy néhány évre ne léphessen le, vagy ha igen, akkor fizesse vissza az oktatása árát.

A felsőfokú végzettségűek kasztja, akik egyből itt hagyják kishazánkat a diploma után, erkölcsileg nagy nullák. A taníttatásukhoz elfogadják a támogatást tőlünk, de amikor a társadalom van nehéz helyzetben, és szüksége lenne arra, hogy ne menjenek el a legjobbak, akkor azok szó nélkül lelépnek.

A menekülő értelmiség sem különb semmiben. A bajban levő közösség nem számít neki, csak a a pénz.

Nomen Nescio 2008.10.29. 11:27:56

én pedig úgy gondolom, hogy alapvetően az a baj, hogy csábítóbb a külföld, mint a hazai karrier... persze lehet azt büntetni, aki elmegy, de attól az itthoni állapotok nem javulnak... unios ország vagyunk, a szabad lakhelyválasztás mindenkinek a magánügye...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.10.29. 11:34:53

A lakhelyválasztás igen, de a támogatást, amit adtunk neki, ne vigye már magával, mert nem dúskálunk a pénzben.

Abban igazad van, hogy az a baj, hogy külföld csábítóbb, de Mo. csak akkor lesz csábító, ha valaki azzá építi. Ehhez kellenek a képzett emberek, akik elmennek. A fodrászok nem fognak tudni ilyen országot építeni.

Pénzben soha nem fogunk tudni versenyezni a külfölddel, ezért az értelmiségieken múlik, hogy belássák, most az országnak van szüksége az ő segítségükre még akkor is, ha nem tudnak itt olyan jól élni, mint ahogy máshol élnének.

Nomen Nescio 2008.10.29. 11:40:54

egyetértek veled abban, hogy ha a képzési rendszerünk a külföldre távozókat támogatja, az kizsigereli a helyben maradókat. nem tudok vitába szállni azzal sem, hogy a felkészült szakemberek tudnák csak kivezetni ezt az országot abból a kátyúból, amiben van, de azt el kell ismernem, hogy a jelen gazdasági helyzet egy cseppet sem kedvez a valóban kiművelt diplomások helyben maradásának. sajnos nem hiszek abban, hogy a szankciók volnának a megoldás. a piac törvényei azt diktálják, hogy a lehetőségeket ott használjuk ki, ahol azok kínálkoznak. amúgy erről szól a magyarország ellen irányuló spekuláció is... az csak egy helyzet felismerése, és az általa nyújtott lehetőség kihasználása...

A Nadapi Mór 2008.10.29. 12:36:48

Miért nevezed szankciónak, a HITELBE kapott javak visszakövetelését?
Ha a Bivalyosapáti Tudományegyetem bibeszámlálás-zabhegyezés szakán ÖNKÖLTSÉGEN 9 év alatt végzett ivarérett magyar pógárnak úgy tartja nagyúri kedve, hogy azzal a roppant értékes diplomájával inkább Porto-ban kamatoztatja világrengető képességeit az egyik helyi KFC higiéniai managereként, az valóban az ő legszemélyesebb magánügye.
Ámdeviszontag az ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT, nopláne mindeközben ösztöndíjat is elfogadó gyengeáramú villamosmérnök, amennyiben nem ITTHON vállal munkát, akkor szíveskedjék a közösbe visszapengetni a lóvét.

Nomen Nescio 2008.10.29. 12:46:59

vagy a közösség lessz szíves neki helyzetet produkálni azáltal, hogy nem hal éhen muinkakeresés közbe, mialatt az osrzság romlásainak okairúl írt tanulmányokban vsztegeti tehettségét...

A Nadapi Mór 2008.10.29. 14:59:18

Édes gyermekem, hát hol élsz te?
(vazze!)
Teli van az ország "helyzettel", csak ugyi van akinek büdös a munka. Tudod hány betöltetlen JÓ állás várja gazdáját? No persze nem médiamanager-rendezvényszevező akadémikusokat várnak, hanem hegesztőt, szerszámkészítőt, CNC-forgácsolót, elektronikai műszerészt, hidegburkolót, gázszerelőt éa sorolhatnám. Tudod-e, hogy komoly világcégek tucatnyi beruházási terve hiúsult meg csak azon, hogy az Istennek se tudták összeszedni a minimálisan szükséges szakmunkás-technikus-üzemmérnök létszámot? Tudod-e, hogy Csongrád-Békés-Hajdú megyékben évek óta nem tudnak elindítani egyetlen középszintű forgácsoló tanfolyamot sem, mert valahogy nem jön össze sehogy a szükséges min. 10 fő? Tudod-e, hogy SZABOLCSBAN!, BORSODBAN! nem kapsz 3-4-5 ezerért napszámost? Mi a legközelebbi női felmenője vasporos ivrszervéért gondolja minden csak félig analfabéta, hogy neki KÖTELEZŐEN jár az íróasztali munka? Persze, tudom, az ÉN k. anyámat no meg gyurcsótánydemszkitakaroggy!

Nomen Nescio 2008.10.29. 15:43:00

az édes gyermekem egy kicsit erős, de nem baj. amúgy érdekes megközelítése ez a problémának, de egy kis csúsztatást vélek benne felfedezni... ez a büdös a munka ez kicsit nem helytálló... nyilván a munkanélküliek is naplopó szar alakok egytől egyig... márpedig a munkanélküliség egyre nő, vajon miért?

A Nadapi Mór 2008.10.29. 15:53:48

Egyértelműen az unokám lehetnél (az első naptól az utolsóig végigéltem az átkost), így tán nem túlzás a megszólítás.
Ami meg a munka "kellemetlen illatát" (így PC, ugye?) illeti TAPASZTALATBÓL beszélek. Adózási, APEH vegzálási és egyéb okok mellett főleg azért hagytam fel a vállalkozásommal és vonultam nyugalomba 2002 tavaszán, mert az időnként szükséges könnyű fizikai alkalmi munkák elvégzésére (2-5 nap, napi 10 óra, kétszer havonta) képtelen voltam 5-6 MEGFELELŐ embert találni. Pest megyei község, 35-40% segélyért kuncsorgó, jórészt NEM etnikum. Irodába persze beültek volna havi 100 nettóért.

Tia 2008.10.29. 16:41:18

Nadapi!
Nem mondom hogy nincs igazad abban hogy kevés a szakmunkás!/bár megjegyzem hogy azén apám akinek van betanított pék, karosszéria lakatos és heggesztö szakmája többke között, hiába keresett a környéken munkát, még napszámot sem, söt kömüves melót sem talált volna annélkül hogy saját kocsija legyen, vagy valami ismerös, ismerösének az ismeröse...érdekes nem?..jah...nem Pest megyéröl beszélünk!!/
De sajnos az tény hogy, mit is nyomtak már a rendszer váltástól a diákok fejébe?Tanulj, mert diploma kell, mert aki nem diplomás, azt biztosa azért nem, mert buta,idióta, proli barom volt ahhoz hogy eljusson az egyetemre...azok után pedig hogy egy portás, söt egy sima iskolatitkári melóra is,átlagban 2,5diplomát vár el a munkaadó...nos innentöl talán azért mégis csak a rendszerben lehet a hiba...

Csak egy példa, építkezés Ausztriában: egy tömb ház 8lakással...napi átlagban kb.5maximum 8 képzett /és jól fizetett/munkást lehet látni az építkezésen és kb. majdnem minden emberre egy munkagépet, darut stb...
Magyar építkezés:munkagép sehol, 30tanulatlan olcsó sm. munkás és a rájuk jutó 25fönök....nah ezen kéne változtatni!

A Nadapi Mór 2008.10.29. 17:08:32

Valami nagyon nincs rendben a fejekben.
Van egy rokon gyerek, jó fejű, értelmes, művelt csak éppen semmi kedve nem volt semmiféle "értelmiségi" szarhabosításhoz a vér látásától meg kiborul. A jogász papa, könyvelő mama, orvos nővér máig lángot fúj, mert volt pofája annak a büdös kölök deklasszálódni. Érettségi után nem valami könyvtár-ruhatár szakon szedett össze sohasemmirenemjó diplomát, hanem kitanulta a CNC-gyalus szakmát. Jelenleg Münchenben dolgozik egy világcégnél, jóval többet keres mint a családtagjai együttvéve, megbecsülik, továbbképzésekre járatják a cég költségén és biztosabb az állása mint a vezérigazgatónak. De ő a család szégyene.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.10.29. 17:19:26

Nadapi Mór: erre van egy vicces példa Máraitól az Egy polgár vallomásaiban is:

agyvihar.blogter.hu/?post_id=295443

Nomen Nescio 2008.10.29. 19:01:37

havi 2-3 nap, alkalmanként 10 óra munka nem megélhetés egy család eltartására. talán állandó munkára könnyebb embert szerezni... tudod kedves NadapiMór,ahol csak fizetgetnek, ott az ember legfeljebb dolgozgat... de nem szívesen. a rokon gyerek külföldre vitte az állami támogatott tudását, az tán nem rablás?

Eper.UK 2008.10.29. 19:18:18

Ha egy friss diplomás elmenekül abból az országból, teljes mértékben megértem, hisz a külföld nyújtotta lehetősége sokkalta jobbak, mint amire otthon számíthat, ha egyáltalán el tud helyezkedni. Viszont, azzal teljes mértékben egyet értek, hogy ha államilag finanszírozott diplomáról van szó, igenis kötelezzék a diplomást, hogy x ideig maradjon otthon. Ha ez nem tetszik, akkor fizesse ki az oktatást, úgy, mint bármely más országban.
Én diploma nélkül jöttem el külföldre, mert a kevés fizetésemből nem tudtam kifizetni a költségtérítéses tanulmányaimat, illetve a felkínált munkalehetőségek nem tették számomra lehetővé a megélhetést abban az országban. De nem is szidom az oktatási rendszert emiatt, csak azért, hogy nem tesznek semmit az ország érdekében, a fiataloknak semmi jövőjük, és ezen probléma felvetésekor a válasz: "el lehet menni ebből az országból".
A legborzasztóbb az egészben az, hogy az emberek mindezt hagyják. Akkor mit várnak? Külföldön egy ilyen kijelentés után, mint a fent említett, a miniszterelnököt élve temetnék el. Csak sajnos a magyar nép a legszánalmasabb és néha bizony sajnálom, hogy magyarnak születtem.

Nomen Nescio 2008.10.29. 19:27:30

tehát ott vagyunk, ahol voltunk, hogy a körülmények szarok, megtetézve azzal, hogy mi tettük ilyenné őket... igen, ez így van...

Tia 2008.10.29. 19:49:57

Csak egy megjegyzés:
A Brazil barátnöm Ausztriában dolgozott, és kapott maradási engedélyt, söt féli meddig állampolgárságot is /adoptálták a papirok miatt/Most éppen Bécsben ápolónönek tanul, úgy hogy a munkaügy fizeti az iskolázást..havi 250eurót keres, és /figyelem itt a lényeg/:Amikor elkezdett tanulni aláíratták vele a papírt hogy, iskola végzés után minimum 2évig Bécsben kell dolgoznia, különben 24ezer euró /tanköltséget/köteles befizetni a munkaügynek...nah szóval ezt csak azért írtam hogy van ám arra azért, élö példa is, amit itt fentebb emlegettek.
Igaz azonban az is, hogy ha kész lesz a sulival, akkor havi netto 1700-2000euróra számíthat fizetésképpen amira ugymond "kötelezik" nem pedig havi 500euróra /amikor az átlag kereset 1000/és azt is úgy hogy mindenféle megalázást, és csalást el kell hogy türjön...nah megint itt a nagy különbség, és talán a megoldás kulcsa is...

A Nadapi Mór 2008.10.29. 19:52:06

Figyelj Nemtudomka!

Pro primo, nem én vagyok a Máltai Szeretetszolgálat, sem a munkaügyi központ, de még a nevem sem Róbert bácsi! Amúgy meg a '90-es évek végén napi 3500-5000 Ft nem tartozott a "fizetgetnek" kategóriába 5-15 kilós dobozok rakodásáért, ténylegesen nem több mint 2-3 órán át. A többi állásidő, amit ugyanúgy fizettem. A szakmunkások persze, hogy többet kaptak. TE például MA mennyit is fizetnél félanalfabéta hórukkfazonnak? A saját pénzedből, nem állami csecsből! Állandó munkára meg alkalmazza őket Kozarek Mihály magánzó, amikor arra nem képesek, hogy másnap 7-kor jelenjenek már meg józanul. Én nem SZÍVESSÉGET várok, hanem a piaci értékű bérért piaci értékű munkát. Persze hiába.

Pro secundo, a szövegértéseden volna még csiszolgatnivaló. A rokongyerek BŐSÉGESEN megtérítette a beléfektetett pénzt. No nem a Magyar Államnak, hanem annak a rohadék kizsákmányoló multinak, amelyik finanszírozta a tanulmányait.

A Nadapi Mór 2008.10.29. 19:57:54

Eper!
Ott tévedsz, hogy az "el lehet menni" szörnyűséges blaszfémiát NEM a tiszta homlokú, jövőletéteményese ifjúságnak mondta az az elásnivaló vérnősző sorozatnemzetgyilkos, hanem az újabb és újabb "csakmostazegyszermégegypicikét" kedvezményekért kuncsorgó MILLIÁRDOS magyar kapitalistáknak, amikor azzal érveltek, hogy "bezzeg Szlovákiában, bezzeg Ausztriában, bezzeg Litvániában mennyi kedvezményt kapnának".

Eper.UK 2008.10.29. 20:45:10

A Nadapi Mór!

Elismerem, ha tévedtem. Viszont lehet azokat a támogatásokat nem a saját zsebük megtömésére igényelték. Bár ezt sem tartom valószínűnek. De, ha már lopásról beszélünk, lopnak eleget honatyáink is. Mindenkinek valahol van érdekeltsége, pl.: autópálya építés, parkoló autómaták...stb
Nálunk kinek adják a juttatásokat? Hát persze, hogy a romáknak! Most gondolom jó páran elküldenek "melegebb éghajlatra", hogy rasszista, náci, kurucinfo-t olvasó...stb. ember vagyok, meert általában ilyet és hasonlókat szoktak mondani. De, erre én csak annyit mondanék, hogy aki megvédi ezeket az embereket és engem pedig fajgyűlölőnek bélyegez meg, annak csak annyit válaszképp, hogy menjen el ezen emberek közé lakni, írassa a gyermekét olyan iskolába, ahol a romák vannak többségben. Az állami pénzek nagy részét ezeknek a semmirekellő embereknek adják oda, jogtalanul, a magyar meg csak szenved és dolgozik a semmiért! Hogy lehetséges az, hogy egy 22 éves roma lány, 8 osztállyal, abban a hiszemben, hogy Magyarország fővárosa Debrecen és fogalma sincs milyen megyében lakik, szül egy gyereket és majdnem 80E Ft juttatást kap az államtól havonta, úgy, hogy életében 2 hetet, ha dolgozott. Édesanyám 35 éve dolgozik, egy munkahelyen, egyetlen egy napot nem volt munkanélküli és a 70E Ft-ot sem kapja meg. Ez hogy lehetséges? Én azért vagyok külföldön, mert a munkáltatóm, csak feketén volt hajlandó alkalmazni, már a tB-t sem kaptam, de persze a fizetésem annyi volt, mintha be lennék jelentve. Ez ellen senki nem csinál semmit!
Persze, hogy mindenki menekül abból az országból! Nem vagyok arra büszke, hogy eljöttem, mert a könnyebb utat választottam, de Magyarországon nincsen olyan, hogy fogjunk össze, emberek.
Ha ez megvalósítható lenne, akkor az a sok mocsok, már el lenne kergetve a parlamentből és nem lennének "Kolompár Orbánok" sem és így a Magyar Gárdára sem volna szükség, amit annyi ember elítél, de ha ők nem volnának, akkor a romák még ennél is bátrabbak lennének.

Nomen Nescio 2008.10.30. 06:39:46

Bocsássátok meg, ha a megszólításokra nem válaszolok, de érdeklődve olvasom a hozzászólásaitokat.
Tisztelettel arra kérnék mindenkit, hogy a szélsőséges megnyilvánulásokat lehetőség szerint kerüljük el.
süti beállítások módosítása