HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Ki nyer(t) ma? Játék és muzsika két évben

2008.11.05. 08:46 Nomen Nescio

Magyar idő szerint reggel hatkor lezárták az utolsó alaszkai urnákat is, aztán elkezdődik a szép új világ, BHO vezette Amerikával? Sajnos azt hiszem, hogy az Amerika és a Világ felett álló Szuperbankok számára majdhogynem édes mindegy ki nyerte ezt a két éve húzódó pompás színjátékot.

Bankár szemléletű környezetben egy rendező elv működik, a pénz kínálta hideg és cinikus racionalitás. Már amennyire ez racionális. Népszerű ez a mammon hit, hiszen van ebben bőven hozzáadott „érték”. Jól meg lehet belőle élni. Ugyan szellemi téren nem sok pozitív tulajdonsággal bír, de az adott pillanatban kellemes. Amíg össze nem csapnak a szuperhatalmak. Nem az államok, hanem az őket vezető Bank. A pénz szava nem az erkölcs szava. Az elvek nem az embert, hanem a hasznot védik. A felszínen egyenlőséget hirdető titkos társaság titkos vágya egy erős világuralmi rendszer. Rémkép volna? Összeesküvés elmélet? Meg kell nézni honnan is indult ez a válság… Most, a mesterségesen gerjesztett nehézségek közepette egészen üdítő élményt nyújthat a voksolás, a végeredményre várakozás okozta izgalom. Ez egy kaszinó, orosz rulett, ahol a téteket majd csak most kell kifizetni. Miben bíznak? A szép beszédbe csomagolt odavetett koloncban.

Mind e közben itthon, a demagóg gondolataimban nem jelenik meg egy mindenki felett álló feddhetetlen, ott amerikát -és talán a világot, nálunk meg majd két év(?) múlva az országot a szarból kivezető alak. Nem hiszem, hogy ezek a választások közvetlenül érintik a létünket. Alulképzett és műveletlen világlátásomat elvakítja a naiv hit az erkölcsben, a tisztességben. Az adott szóban, a kézfogásban. A hit a szellem erejében… Ostobaság, ugye?

Most majd jöhet az újabb döngölés, ha azt mondom, hogy királyságpárti vagyok. Úgy vélem, hogy az 1947ben keltezett, a Magyar Népköztársaság Alaptörvénye néven ismert törvénygyűjteményt toldozgatni teljesen értelmetlen. Azt próbáljuk az új helyzetnek megfeleltetni, de recseg-ropog az egész. Bizony azt hiszem, hogy a Szent Korona Tant követni ésszerűbb volna, mint ezt a… A Tanácsköztársaság, majd a Kommunista Magyarország építése végleg kitépte hazánk történelmi múltját a köztudatból. A nagytestvér érdeke úgy kívánta, hogy fejlehajtva járjunk, szemünket lesütve szégyenkezzünk a ránk sütött bélyeggel a homlokunkon. Ezt a szégyenbélyeget viseljük azóta is lelkünkben.

Hogy várhatnánk felemelkedést, ha saját magunk nem hiszünk? Hogy várhatunk bármit is, ha a legegyszerűbb utat, a legkisebb ellenállást választva nyeljük a maszlagot, amivel etetnek minket? Magyarországon lassan szégyen lesz magyarnak lenni. Szégyenkezve viseljük nemzeti jelképeinket? Azért billegünk jobbra balra, mert nincs alapja a mai társadalomnak. Nincs sem történelmi, sem morális, még csak gazdasági alapja sem. Nem történt rendszerváltás, legfeljebb változás. De a főbb tendenciák jottányit sem változtak.

Mérhetetlen társadalmi feszültségek húzódnak a mélyben. A jövőt felélő nyugdíjasok. Ha a nyugdíjas józanul gondolkodik, akkor tudja, hogy a nyugdíját az egyre szűkülő kereső réteg termeli meg. Ez egyértelmű. Amit annak idején befizetett, abból a gyereke tanult. Ingyen. Aki ma felrója, hogy a szülei az Ő jövőjét élik fel. Morális nulla. Ettől még igaz, hogy a jelen rendszer nem támogatja azt, aki értéket teremt, aki munkahelyeket teremt. A nyugdíj nem szent. Ma semmi nem szent. De nem akarok erről beszélni. Nem a nyugdíjakról megint.

Gyökértelen, múltnélküli, megcsonkított ország vagyunk. Kizsigerelt zombikként vánszorgunk az elénk vetett koloncok után. Szidjuk a másikat, szidjuk a kormányt, szidunk mi mindenkit, de hamarosan eljön az ideje, hogy nem marad kit felemlegetni, amikor valóban el kell kezdeni gondolkodni… Ma Magyarországon mintha semmi nem lenne a helyén, de a mi dolgunk, hogy oda tegyük!

Szólj hozzá!

Címkék: külpolitika belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr85750797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása