HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Félelem marketing

2008.12.02. 21:35 Nomen Nescio

Nagy terrortámadás közelg

 

MTI  2008. december 2., kedd 18:02

A nukleáris terrorizmus talán még megelőzhető, de nagyon nagy az esélye, hogy 2013-ig valamilyen tömegpusztító fegyverrel sújtanak le a terroristák, írja egy amerikai kongresszusi tanulmány. Ami szerint a legveszélyesebb állam egyértelműen Pakisztán, ahol tobzódnak az atomtöltetek, a biológiai fegyverek, illetve a terroristacsoportok.

Index

 

Először is, a hivatkozott cikk 2007 szeptemberében jelent meg a The Wahington Postban. Vagy én nem találtam ennél frissebbet, vagy nincs is. Utóbbi esetben nem értem mi a megjelenés oka!

 

Nuclear Terrorism FAQ

 

From the Nuclear Threat Initiative and The Project on Managing the Atom at Harvard's Belfer Center

Wednesday, September 26, 2007; 12:00 AM

Is it really plausible that terrorists could get and use a nuclear bomb?

Yes. Unfortunately, terrorist use of a nuclear bomb is a very real danger. During the 2004 presidential campaign, President George W. Bush and Senator John Kerry (D-Mass.) agreed that nuclear terrorism was the single greatest threat to U.S. national security. Published estimates of the chance that terrorists will detonate a nuclear bomb in a U.S. city over the next ten years range from 1 percent to 50 percent. In a 2005 poll of international security experts taken by Senator Richard Lugar (R-Ind.), the median estimate of the chance of a nuclear attack in the next ten years was 29 percent -- and a strong majority believed that it was more likely that terrorists would launch a nuclear attack than that a state would. Given the horrifying consequences of such an attack, even a 1 percent chance would be enough to call for rapid action to reduce the risk.

The Wahsington Post

 

Pardon, meglett a mostani is

Nuclear or Biological Attack

 

Called Likely

 

By Joby Warrick

Washington Post Staff Writer

Tuesday, December 2, 2008; Page A02

The odds that terrorists will soon strike a major city with weapons of mass destruction are now better than even, a bipartisan congressionally mandated task force concludes in a draft study that warns of growing threats from rogue states, nuclear smuggling networks and the spread of atomic know-how in the developing world.

 

The Washington Post

 

Úgy gondolom, hogy ez egy remek példa az amerikai félelem marketingre. Remekül átvették ezt a propagandafogást, sőt gyúrtak is rajta, hiszen azóta saját fejlesztésű félelem kultuszt exportálnak -teszem hozzá, nem is sikertelenül!

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr35800533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása