HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Helyzet van! Van helyzet?

2009.01.13. 12:55 Nomen Nescio

Egyre másra jönnek a "helyzetek". Gazdasági világválság, Orosz - Ukrán gázvita, fázós európai lakosság, Gáza ostroma…

Miközben várjuk a gázt, el kell gondolkodnunk azon is, hogy nagy gáz van! Ötven éven belül kimerülnek a fosszilis energiahordozók... Ami van, néha az sencs. Népünk és Pártunk hős vezérei kardoskodnak a Nagymedve gázvezetéke mellett, azok meg fogják magukat és elzárják a csapot. Na nesze neked anzix a nagytesótol, Moszkvából.

Gázviták elkerülésére már veszik elő a fiókból a régi jó terveket, Atomblokk, Bős - Nagymaros. Ha ezt a bősi ügyet kicsit megkapirgáljuk, tulajdonképpen az is kiderül, hogy Szlovákia önként mondott le területekről a javunkra, csak még elfelejtették a határt átvinni. Ugyan is azt kevesen tudják, hogy a két ország között húzódó válaszvonal nem egyszerűen a Duna, hanem a Duna vízhozamának fele, tehát a legnagyobb vízhozamú ág fő sodrásvonala, és benne a víz, amit Szlovák testvéreink önkényesen átirányítottakk az egyik mellékágba, ezzel gyakorlatilag az újonnan alkotott fő meder vízhozamának a fele minket illet, ezzel együtt annak fő sodrásvonalától felénk eső települések magyar fennhatóság alá kellene, hogy tartozzanak. Ezt csak úgy érdekességképp gondoltam megemlíteni.

Települési szinten már nem példa nélküli az önálló energiaellátás kiépítése, ezzel a szolgáltatói monopóliumoktól való függőség csökkentése, vagy épp teljes kizárása. Egyedi rendszerek kiépítésénél még akkor is problémákba botlik az ember, ha egyébként évek óta sujkolják már belénk a környezetkímélő megoldásokat, mint mondjuk a szélgenerátor. (Barátom elszomorító példája olvasható ITT) Hazánk nagyrészt alkalmas adottságokkal rendelkezik a szélkerekek működtetését lehetővé tévő szélmennyiséggel. Ennél környezetkímélőbb megoldást el sem tudok képzelni. A szélkerekek építhetők úgy, hogy ne legyenek veszélyesebbek, mint a magasfeszültségű távvezetékek.(sőt sokkal inkább madárbarát megoldás!) Beszélhetünk a zajszennyezésről, de ha egy benzines aggregátor és a szélturbina között kell választani, kézenfekvő a válasz. Persze valamennyi zajjal jár a szerkezet üzemelése, sőt kumulálódhat is ha minden háztetőn egyedi turbina forog, de közösségi szinten megoldható a település határában felállított „szélerőmű”.

Megújuló természeti erőforrásaink kihasználása nem csak ésszerű cselekedet, de azt gondolom, hogy alapvető jog és egyben kötelesség is. Persze ha ennek ára a függőség megszakítása, az ellen érthető módon próbálkoznak tiltakozni a szolgáltatók. Tegyék, ez a dolguk! Nekünk pedig az a dolgunk, hogy tudatosan tegyük élhetővé saját környezetünket a következő generációk számára. Míg az áramszolgáltatót, az olaj és földgázszolgáltatót egyedül a profit érdekli, engem érdekel az emberiség jövője is. Sajnálom, azt hiszem, vannak magasabb érdekek, mint a Szent Profit!

Keresgélésem során erre bukkantam: Szélturbina házilag

Provizórikus kérdés: Önöket kedves képviselő hölgyek és urak, Önöket a parlament padsoraiban mennyire érdekli gyermekeik jövője? Nem, mielőtt félreértés lenne, nem a Szolgáltatói lobbik zsíros állásaira és a csúszó mászó borítékaikból fedezett kényelmes életre gondoltam, nem az abból finanszírozott felsőoktatásra, hanem a friss levegőre, az ivóvízre, a nem mérgezett élelemre! Ismerik még ezeket a kifejezéseket?

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség energetika belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr79874708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása