HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Európai Parlamenti választások idén nyáron.

2009.01.21. 07:26 Nomen Nescio

Az Európai Parlamentben ötévente választanak képviselőket a tagállamokban. Idén június 4 és 6. között kell megtartani a 27 tagállamban a voksolást. Magyarországon valószínűleg június 7-én lesz- a szokások szerint ugyanis a választásokat hagyományosan vasárnap tartják.

 

A jelenlegi 24 helyett már csak 22 helyre pályázhatnak az aspiránsok, vizsont ez akkor is így lesz, ha időközben érvénybe lép a Lisszaboni szerződés.

 

(A Lisszaboni Szerződés módosítja a hatályos EU- és EK-Szerződést. Az EU ezzel a dokumentummal szeretné biztosítani a 27 tagúra bővült (és várhatóan tovább bővülő) Unió hatékony működéséhez szükséges jogi keretet és eszközöket. A változtatások egy korszerű intézményrendszer kialakítását, és a döntéshozatal optimalizálását célozzák.)

 

Emlékszem Kovács László EU biztosi karrierjének csúfondáros kezdetére…Régen volt, talán igaz sem volt… ez is csak egy vadkeleti rémmese lehetne abból a bizonyos Gyurcsányi antológiából, amit a minap megelőlegeztem.

 

Mivel idén mindenképp pénzt kel fordítani a választások lebonyolítására, így nekem, és még sokaknak, kézenfekvőnek tűnő az ötlet, hogy akkor már gyúrjuk hozzá a hazai választásokat is. Mintha a napokban hallottam volna egy önálló állampolgári kezdeményezésről, miszerint a nép akarata (200 000 érvényes szavazat) oszlassa fel a saját magát feloszlatni képtelen parlamentet.

 

Népünk és pártunk hős vezérei képtelenek az ország irányítására, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a mostani pénzügyi válság. Előbb az ugyan kérem, itt aztán mi probléma lehetne, majd a túl vagyunk a nehezén, aztán IMF „mentőöv”, majd  látogatás és vélemény tőle.

 

(Dominique Strauss-Kahn: Magyarország jövője forog kockán) Kinek a kockáján? Ideje lenne végre abbahagyni ezt a hazardírozást az MSZP és érdekszférája csapattal. Egyik krízis a másik után, Gazdasági, morális, szellemi és szinte minden egyéb téren csak a gyülemlő feszültségek, a növekvő félelmek és indulatok. Nem kellene végre kipucolni a házunk táját? Csakhát…

 

Csak hát, sokan mondják, mi inkább a karosszékből csináljuk a forradalmat, vagy hogy az alsó fertályunkkal gondolkozunk. Ebben bizony van igazság. Beszélhetek én az asztal mellett pohárral a kezemben, hogy a seregély megint viszi a termés felét - amíg ki nem megyek a szőlőbe és el nem zavarom, addig viszi, mert az a természete

 

Aztán meg az én saját „csakhát”-om. Addig rendben, hogy ezeket furkósbottal kivertük, de kit helyettük? Mert én bizony nem tudom, kit ültethetnénk jó szívvel a fejünk fölé. Hát jó, tegyünk egy Orbánt mondjuk legfelülre? Kétségeim ugyan vannak, de legalább a múltkori kormányzása alatt jó irányba mentünk.

 

Jut is eszembe, itt van ez a jobbik, meg a gárda. Az isten tudja, de nekem borsódzik a hátam a gárdától. Nem mondom, kell a kemény kéz, kellenek a markos legények, csak az a küllem, az ne piszkálna olyan nagyon, meg a szimpátiájuk a kimondottan nyilas ruhába bújó nemzetőr sereggel. Említést érdemel, hogy eddig a gárda sem erőszakot nem követett el, sem bűncselekményben érintett nem volt…

 

Aztán lássuk még. Ki legyen az egészségügyi miniszter? Mondjuk Mikola? Emlegettek vele kapcsolatban műhibákat, sok csúnya dolgot, én nem tudom igazak-e. Azt viszont tudom, hogy Mikola István indította el a korházprivatizációt… Meg azt is tudom, hogy a Gyurcsány féle, vagy inkább SzDSz ihhletettségű egészségügyi privatizáció leghangosabb kritizálója is. Ez kicsit megint olyan, mint a kommunisták. Az én kommunistám jó kommunista, a te kommunistád pedig rossz kommunista…

 

Aztán lássuk csak, ki lenne a mezőgazdasági miniszter? Talán akad még hordó, hangja meg azóta is van a megkopott tekintélyű ügyvéd úrnak, tátha megint tudna hozni cseresznyét délamerikábó… Szót se többet róla!

 

No ezek az én kételyeim, hogy addig tehát rendben van, el kell űzni ezt a nemzettelen csürhét, de akkor kit helyettük? Írjuk alá a parlament feloszlatásáról szóló ívet, legyen meg a 200 000 név, spóroljunk meg újabb eszement két évet és egy választási költséget, 2010 helyett legyen most a Magyar Parlament előrehozott választása is, de én bizony el sem tudom képzelni, kire szavaznék.

 

Aztán meg a pártoktól se várjunk nagy támogatást ez ügyben, hiszen nekik ugye fel kellene készülniük, meg aztán ez a pár hónap még kampányra is kevés lenne, bár az elmúlt két év is egy folyamatos kampány volt. Ha jobban belegondolunk, Fidesz részről hallani szinte minden jeles alkalomkor: a kormány/ Gyurcsány pedig mondjon le! (És Karthágót el kell pusztítani!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr91892542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása