HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Szentségtelen szentségek

2009.01.22. 11:12 Nomen Nescio

A napokban került köztudatba, hogy pártunk és népünk vezetői zálogba adták hazánkat. Amennyiben nem teljesítenénk a kötelezettségeinket, akár a parlament, de még a Szent Korona is végrehajtható. Ha már mást nem lehet vinni, zálogcédulát aggattak erre is. Majd csak jönnek, oszt visznek mindent, hiszen a vállalások egyszerűen teljesíthetetlenek, kiváltképp ezzel a politikai garnitúrával.

Aztán napvilágot látott egy másik pletyka is. Még hozzá az, hogy a hazánkban őrzött korona nem is valódi, az csak egy másolat. A pletyka szerint az eredetit a Vatikán őrzi. A hivatalos történelem szerint a koronát Ford elnök adta vissza 1978 január ötödikén. Akkor előbb a parlamentbe került, majd a Nemzeti Múzeumban került elhelyezésre.Mindszemty József esztergomi érsek 1945ben és ’46 elején valóban tárgyalt Giovanni Battista Montini (1897–1978) helyettes államtitkárral, a későbbi VI. Pál pápával (1963–1978).

A hatvanas évek elején megkezdődtek a vatikáni–magyar tárgyalások, magyar részről már a második tárgyalási napon felvetették Agostino Casarolinak (1914–1998) a koronaékszerek ügyét. A magyar delegáció egyértelműen rákérdezett a vatikáni diplomatánál, hogy a Szentszék nem tudna-e közelebbi felvilágosítást adni a nemzeti ereklyék hollétéről. Casaroli ígéretet tett arra nézve, hogy Rómában érdeklődik a koronaékszerekkel kapcsolatban, és a következő tárgyalási fordulón tájékoztatja a magyar felet. Erre 1963-ban, a Vatikánban került sor. Casaroli elmondta, hogy egy korábbi római kiállításon valóban kiállították a magyar koronát, de az csak egy másolat volt.

 

Magam nem jártam még a Vatikán Múzeumban, de állítólag ott a mai napig vitrinben őriznek egy tárgyat, ami megjelenésében igen emlékeztet a magyar koronára, és a tablón a tárgy megnevezése is erre utal. Akkor most hol van a korona?

 

Van egy ismerősöm, aki látó. Amikor a parlamentben, vagy talán még korábban a Nemzeti Múzeumban(?) a koronát figyelte, elmondása szerint nyomát sem vélte semmiféle transzcendentális energiának, mint amit általában a koronának tulajdonítanak ezt csak azért, hogy színesebb legyen a kép.

 

Amúgy szinte mindegy is hol van, mert ha még nem olvasztották be, hogy valamelyik hazátlan számláját gazdagítsa, akkor előbb utóbb megmutatja magát – a legenda szerint ugyan is, amikor igazán nagy a baj, a Szent Korona átveszi a hatalmat és rendbe hozza a dolgokat. Most bőven volna mit rendbe hozni, sőt azt sem tudom, lehet-e még ennél lejjebb is kerülni…

 

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág külpolitika belpolitika szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7895179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása