HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

A kemény kampány és a Kertész interjú...

2009.11.08. 18:54 Nomen Nescio

Október huszonharmadikával elkezdődött a politikai ökölharc a két oldal között. Sólyom László az ünnepi beszédében párhuzamot vont az ötvenhatos és a kétezerhatos hazugságok között.

Szanyi blogjában, naná, hogy a pártvezér után a plebs is elkezdi, azt írja, hogy Sólyom gyalázatos alak. A sárdobálás persze ezzel nem hogy végetérne, de csak most kezdődik majd igazán az ereszd el a hajamat.

Míg Orbán a baloldal agresszív politikáját és durva taktikáját nevezi meg a szélsőségek okának, addig onnan Orbán köpönyegét vélik a szélsőség szülőhelyének.

Politikai színpadon a hasonló retorika megszokott ma már. Ezen nem is akadtam volna fenn, de egy egészen új frontot nyitott Kertész Imre, akivel a napokban Németországban készült interjú.

Emlékezzünk csak vissza Mohácsi Viktória TheSundayTimes-beli goromba hangvételű cikkére, melyben a hazánkban teret nyerő szélsőjobboldal, hova tovább fasizmus felvirágzásáról írt. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ennek a vonulatznak egy újabb gyönygyszeme ez a mostani Kertész interjú is. Az Index cikke, adatokkal kicsit megtoldva itt olvasható.

"Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet. A szélsőjobboldal és az antiszemiták uralkodnak"

"Nagyvárosi ember vagyok, és mindig az is voltam. Egy nagyvárosi ember nem budapestinek vallja magát. A város ugyanis teljes mértékben balkanizálódott. Egy nagyvárosi ember Berlinhez kötődik."

"Mikor még Budapesten laktam, kis tranzisztoros rádiómmal mindig a fürdőszobába kellett mennem, amikor zenét akartam hallgatni, ugyanis csak ott volt jó a vétel."

"Az európai kultúra terméke vagyok, egy dekadens, ha akarja, egy gyökértelen. Ne kössön engem Magyarországhoz"

Akár tudatos torzítás, akár a nyolcvan éves aggastyán megvezetése áll a háttérben, a párhuzam számomra teljesen egyértelmű. Annál is inkább, mert a cikkben is említi, hogy a közelmúltban töltött itthon tíz napot.

Érdemes a teljes cikket elolvasni. Tanúlságos példája ez a hazaárulásnak. Kossuth díjjal és Budapest díszpolgári arany kulcsával a zsebében ez az interjú hazaárulás. Igen, ez számomra hazaárulás, abból is a legaljasabb!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: nagyvilág külpolitika főváros szemérmes újságírás kertészimre

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr311509686

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újabb Emerich Curtis gyöngyszem 2009.11.10. 14:15:02

Kertész: A magyarok nem ismerik az iróniát    * MTI2009. november 10.(Index), kedd 13:03 | Frissítve: 27 perceMagyarország a Die Weltben megjelent Kertész-interjúról vitázik címmel közölt újabb beszélgetést az irodalmi Nobel-díjas magyar...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása