HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Heti merítés - és amit gondolok

2010.05.13. 07:08 Nomen Nescio

A hét definíciója: Káosz=indeterminisztikusan determinisztikus komplex rendszerekben fellépő örvényléseket leíró algoritmusok...

Ami leginkább érdekel az elmúlt időszakból, az a kormányprogram, ami még mindig nem ismert. Hallottuk az elveket, sok és szerintem néhol túlzó ígéretet. Félő, hogy az alakulóban lévő kormány, a nehéz, sőt talán aggasztó helyzet felett túlvállalja magát. Értem én, hogy ígérni kell, hogy el kell vetni a hit, remény és bizalom csíráit, de konkrétumokat még mindig nem tudni. 14.én, tehát holnap ül össze a parlament alakuló ülése. Lassan megtörténik az átadás-átvétel, így ideje lesz előálni a konkrétumokkal. 

Kiderül, mit hagynak a szocialisták a minisztériumokban

2010. május 12. 17:28 MNO - BL

A minisztériumok csütörtök délután felteszik honlapjukra vagy a Kormanyszovivo.hu-ra a teljes átadás-átvételi dokumentációjukat – közölte Hegedüs Dóra, a miniszterelnök kabinetfőnöke újságírókkal szerdán.

Tájékoztatása szerint a jegyzőkönyvek minden tárcánál azonos struktúrájúak lesznek és április 30-i zárással készültek.

Hangsúlyozta: az átadás-átvételi anyagban minden olyan adat szerepel, amelyeket korábban Navracsics Tibor, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője levélben kért tőlük. Az internetre felkerülő jegyzőkönyvekben azonban nem lesznek benne a minősített adatok és a Magyarország érdekeit sértő információk.

Hegedüs Dóra jelezte, ha az új kormány benyújtja a kormányzati átadás-átvételről szóló törvényjavaslatot, és a jogszabály az ügyvezető kabinetre is vonatkozik, akkor készek átdolgozni a dokumentációt.

(MTI)

 A másik kérdés a parlamenti bizottságok elnöki helyei eloszlásának kérdése. Megy a huza-Vona a nemzetbiztonsági bizottság elnöklése körül. A Jobbik Magyarországért mozgalom egy olyan párt, amit a választók szabad akaratukból, demokratikus választásokon juttattak a parlamentbe. A parlamentbe került pártok részt vehetnek a bizottságok munkájában, mandátumaik arányában pedig az egyes bizottságokat elnökölhetik.

Ugyanakkor aggályosnak tartom, hogy a Jobbik elnökölje a nemzetbiztonsági bizottságot. Nem mintha az én aggályaim sokat nyomnának a latban, de azon érdemes elgondolkodni, hogy mit üzenünk a világnak azzal, hogy a magyar parlament pártjai közül épp egy szélsőséges (~nek tartott) pártnak adjuk ezt a stratégiai pozíciót.

Már csak azért is érdekes lehet ez a kérdés, mert a párt népszerűsége az utóbbi másfél évben rohamosan nőtt, de e mögött a robbanásszerű növekedés mögött vegyük észre az elmúlt évek kormányzásának felelősségét. Még ha el is vetem azt a gondolatot, hogy tényszerűen az MSZP hozta létre ezt a politikai képződményt, a létrejöttének okai között mindenképp ott van az általános elégedetlenség, a létbizonytalanság, a reménytelenség és a keserű csalódás a politikában. Amit nagyrészt szintén az eddig hatalmon lévő MSZP idézett elő.

Arról nem is beszélve, hogy a korábbi választásokon az MSZP-re szavazók talán nem tűntek el nyomtalanul és a Jobbik szavazók sem a semmiből keletkeztek... Olyan érzésem van, hogy a Jobbikkal büntették pártjukat a kiábrándult szocialista választók.

Úgy vélem, hogy a Jobbik Magyarországért mozgalmat az elkeseredettség és a mindenáron változtatni akarás szándéka emelte be a magyar parlamentbe. Ennek a pártnak a hívószavai makacs gyökeret vertek a társadalomban. Egyfajta revans várást eredményezve, a jogosan várt elszámoltatást, és a nemzeti kérdések erőteljesebb hangsúlyozását a globalizmussal szemben. Az elv érthető és megérthető, ezzel magam is azonosulni tudok. Amivel ellenben nem, az a metódus, a deklarált kommunikáció mögött meghúzódó, az érzelmeket korbácsoló stratégia.

Úgy látom, hogy a Jobbik Magyarországért mozgalom nem összeköti a kettészakadt nemzetet, de inkább éket ver közé. Ma pedig arra volna szükség, hogy minden magyar állampolgár tudjon összefogni a másikkal. Arra volna szükség, hogy betemessük a közel egy évtizedes lövészárkokat, és elkezdjük újra felépíteni a nemzetet, az országot és a jövőt az utódaink számára. Ehhez minden magyar állampolgár elengedhetetlenül kell!

És kell az is, hogy rendezzük viszonyunkat a szomszédos államokkal. Rendezni kell a kapcsolatainkat, a külpolitikánkat. Tisztán és világosan kell végre beszélni. Ki kell mondani, hogy Magyarország a magyar érdekeket helyezi előtérbe, ahogy azt a szomszédos államok is teszik saját érdekeikkel. De ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a szomszédos államokkal nem lehetnek közös érdekeink, amikért közösen kell dolgoznunk.

Ellenben azt igen is jelenti, hogy Magyarországnak szüksége van a magyarokra! Ilyen szüksége talán még soha nem volt minden egyes magyar emberre. Szomszédainkkal meg kell értetni, és el kell fogadtatni, hogy a területeiken élő magyar nemzetiség a velük szomszédos államnak nem kitelepült hányada, hanem mindig is ott élő, a történelem során elszakított, de szerves része. A magyar államnak kötelessége és joga fellépni polgáraiért. Akár határainkon belül, akár azon kívül élnek. Különös tekintettel azokra, akiket a történelem viharai szakítottak el és nem önszántukból választottak maguknak új hazát.

Martonyi János leendő külügyminiszter a héten Pozsonyban tárgyalt a (kettős) magyar állampolgárságról, aminek következményeként Szlovákia hazahívta budapesti nagykövetét egyeztetésre. Jó szomszédi iszony jellemzi a Szlovák-Magyar kapcsolatot. Azok ott Felső Magyarországban "hungarofobiában" szenvednek, mi meg itt csípőből le felvidékezzük őket. Slota Úr Szvatoplukra hivatkozik, meg a nagy Morva birodalomra, én meg azt állítom, hogy országukat tőlünk kapták kölcsön, a nyelvüket meg a csehektől. Így aztán, nyelv és identitás nélkül kell boldogulnia a kiskamasz államnak a nagyfiúk között.

Az elmúlt hét fontos eseménye a görög válság is. Ennek kapcsán érdekes kérdés a magyar devizahitelek átváltása forintra. Ki viseli a költségeket? Szépen hangzik, hogy az állam átvállalja a többletet, másként azt is az adósoknak kellene. Ugyanakkor végre el kellene felejteni a gondoskodó állam ideáját. Az viszont érdekes kérdés, hogy a bankok természetesen minden költséget áthárítanának ügyfeleikre. 

Olyan világot élünk, amiben nem csak a polgárokat, de nemzeteket is bele lehet kényszeríteni az adósságcsapdába, amiből egyszerűen nincs kiút. A devizahitelesek épp olyan kiszolgáltatottak a hitelezőkkel szemben, mint az államok a nemzetközi szinten. Belekényszerítik őket a folyamatok a hitelbe, majd az adósságcsapdában összeroppannak. Így aztán értékeiket áruba bocsátva teljes kiszolgáltatottságba kerülnek.

Ha, és amennyiben ez két magánszemély között történik, úgy uzsoráról beszélünk, amit a törvények büntetni rendelnek. Ugyanakkor állami szinten ez egy teljesen elfogadott gyakorlat. 

Az elmúlt időszakban Görögországban semmi nem változott meg. A költségvetés hiánya nem ugrott meg, nem változott az államadósság hiánya. Egyszerűen az történt, hogy hiteleit, szemben az eddigi alacsony kamatozással, drasztikus kamat-növekedés mellett veheti fel. Szó szerint kizsigereli a nemzetközi pénzpiac Görögországot. És ezt mindaddig meg is teheti, amig a lakosság azt tűri. Úgy látszik, a görögök nem olyan békések, mint mi. 

A magyar átlagkereset, Budapestet is beleértve 150.000 forint cca 540 euró. Erre jönnek rá a megszorítások és a 10% feletti munkanélküliség. Ezzel szemben a görög tüntető úgy nyilatkozott, hogy 1000 euróból nem lehet megélni... Azt ne felejtsük el, hogy a görög és a magyar árak nagyjából egyformák, csak ott kétszeres az átlag jövedelem.

A következő két bejátszást mm1 mm2 érdemes megnézni... Ja igen, nem az ATV újságíróklubbot nézem... ez az én hibám.

Szólj hozzá!

Címkék: választás alkotmány külpolitika belpolitika szép új világ új közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr221999019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása