HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Gáspár fia Iván bátorítja magyar véreinket

2010.05.27. 22:29 Nomen Nescio

Szlovák - Magyar két jó barát...

 

... csak most egy kicsit mérges az öcskös a nagytesóra. Hát, megesik az ilyen a legjobb családban is. 

Szlovák-Magyar viszonylatban azt várom, mikor fogják kezdeményezni hazánk felelősségre vonását valamely nemzetközi grénumok előtt, mivel a Szlovák nemzeti jelképeket jogtalanul használjuk. Tudniillik a kettőskereszt hármashalmon ősi szláv jelkép, amit mi, a sehonnai bevándorló kódis magyarok, aljas módon eloroztuk tőlük, miközben romba döntöttük a kárpáti nagyszláv ősállamot.

A Szlovák államfő tegnap este az ottani "köztelevízióban" szólalt meg a kettős állampolgárság ügyében. Biztosította a magyarokat, hogy Szlovákia közös otthonuk, ahol mindenkit megilletnek az egyetemes emberi jogok. A szlovákiai magyarokhoz beszélve azt is leszögezte, hogy a felmerülő problémák  megoldására a jövőben is "mindig a tisztességes párbeszédet" fogják előnyben részesíteni.

Ámbár kijelentésnek nem utolsó egy ilyen nyilatkozat, nekem mégis valami egészen más álláspont jut eszembe a nyelvtörvény kapcsán. Akkor mintha azt mondták volna, hogy ez a törvény Szlovákia belügye, amibe a Magyar állam nem szólhat bele! Így vitának a kérdésben helye nincs... Aztán volt valami olyan, amikor a Magyar köztársaság legmagasabb közjogi méltóságát úgy fordították vissza a Duna híd közepén, mint egy nemzetközileg körözött terroristát. Szép volt fiúk, de ez is egy randa öngól.

Tárgyalni azzal kell, akivel lehet. Talán ezért van, hogy a leendő miniszterelnök első hivatalos külföldi útja -közvetlen az eskütétel és az utánna rendezendő ünnepséget követően Varsóba vezet. Hát az meg pech, hogy Ficó Úr ezt is személyes sértésnek véve úgy tekinti, mint ha a magyar kormány vezetője "saját hazáját" ugraná át a "szomszédos" Lengyelorszába menet.

Ott a felsőmagyarországi megyékben végre azzal volna szükséges foglalkozni, hogy meghatározzák saját identitásukat. Egyelőre ez semmi másból nem áll, mint a magyarságtól való elkülönülésből. Mint ha megállt volna az idő, és a mai napig a reformkort élnék, ahol az éledező nemzeti öntudat épp most kezd még csak bimbókat hozni a tót atyafiak lelkében. Komisz egy kölyök ez a Szlovákia, de ideje lenne felnőni nekik is. Lassan elérik ők is a nagykorúságot...

Szólj hozzá!

Címkék: külpolitika szlovák magyar szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr122036770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása