HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Merre tovább MSZP? -Az első fecske

2010.10.04. 08:38 Nomen Nescio

Javított cím: Merre tovább Szily? -Szociális Unio

A volt házelnök szerint az MSZP-nek az önkormányzati választásokon elszenvedett vereséggel vége van, új baloldali pártra van szükség.

info rádio

Nem teljesen váratlan, hogy Szily Katalin az első erős szocilaista, aki felveti a választási vereség utáni megújulás szükségességét. A volt házelnökúgy véli, hogy az elmúlt évek neoliberális politikája vezetett az MSZP teljes bukásához.

Hogy új baloladli formáció van kialakulóban az teljesen biztos. A kérdés, hogy ki fogja képviselni a magyar palettán a valódi(?) baloldali értékeket? Számomra a kérdés már ott kisiklik, hogy a hagyományos értelemben nem lehet beszélni jobb és baloldalról sem hazánkban. Ehelyett beszélhetünk lokálpatriotiotizmusról, globalizációpártiságról, egy fajta liberalizmusról, és nemzeti szemléletről. Még konzervativizmusról sem igazán számolhatunk be, hiszen a kilencvenes évek óta nem volt számottevő pártosodása a hagyományos konzervatív felfogásnak.

Az utóbbi években erősödő népi mozgalom, a magyarok szövetsége fejezi ki legjobban az összekeveredett értékeket. Hirdetik a múlt kétségkívül számomra is fontos sarokpontjait, de a szervezet működése a megvalósult kommunizmusra épül. Ingyen munka szívszeretetből. Nincs is azzal semmi baj, csak a ma használatos politikai mértékekkel nem besorolható.

A jelen sanyarúságából kivezető út lehet éppen a tudatos és önsegélyező közösség. Ebben semmi kivetnivalórt nem látok egészen addig, amig a magántulajdon nem válik a közösség szabad prédájává. A felajéánlás szép, de ha nem szívböl jön, hanem kényszer hatására, akkor az felidézi a nem túl távoli múltat.

A jobboldaliság, baloldaliság mára legfeljebb a finomhangolás eszköze, de nem ideológiai fővonal. A valódi választást a globalizáció kontra lokalizáció között látom. Magyarán a nagy és homogén közös helyett a sokszínű és sok lábon álló térségeket, Az Unión belüli független államokat, az államokon belül meghatáűrozó térségeket. Ellenben azt is gondolom, hogy a mesterségesen szétszakított térségeknek (végre) újra egyesülniük kell. Forrjon össze ami összetartozik

Itt nem is elsősorban a Trianoni határrevízióra gondolok, a politikai térkép újrarajzolásának ideje még nem jött el. Viszont azt biztosan tudom, hogy az etnikailag egységes, gazdaságilag, kultúrálisan és érzelmileg is összetartozó vidékek csak úgy lehetnek teljesek, ha a  mesterséges távolság eltűnik a részek közül.

Az MSZP talán legnagyobb hibája, hogy nem néz szembe a választópolgárok igényeivel. Ahogy a hajdani szövetséges ex gazdasági miniszter fogalmazott: Ha a mocsarat lecsapolni készülünk, nem a békák véleményét fogjuk kikérni. A mocsarat már pedig alaposan lecsapolták. Mindennek tetejében arra sem képes az MSZP hogy belássa saját tévedéseit, -a bukásáért az eltávolodott polgárokat okolja.

Szólj hozzá!

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr522343094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása