HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Wittner Mária felszólalása

2011.03.26. 14:54 Nomen Nescio

Manapság az idős szabadságharcos asszony parlamenti hozzászólása borzolja a közélet kedélyét. Kezdjük az elején. Felmerült a szocialisták választmányában (Simon Gábor által), hogy a Fideszes képviselő minapi parlamenti hozzászólását juttassák el a Szocialista Internacionálé és az Európai Szocialisták Pártja vezetőjének.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Wittner Mária (Budapest, 1937. június 9.) politikus, országgyűlési képviselő. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőse. Szabadságharcosként a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában tevékenykedett. 1956. november 4-én a szovjet invázió során az Üllői úton aknarepeszektől megsebesült. Az ország a rendszerváltás után ismerhette meg a nevét. Az 1956-os megtorláskor halálra, később életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

2010-ben a legszegényebb parlamenti képviselő volt, nem volt vagyona. 

Novák Előd (Jobbik) előre bejelentett felszólalása után kért kétperces hozzászólásra szót a képviselő asszony. A jobbikos képviselő beszélt arról, hogy Magyarországot a cigány bűnözés sújtja (sújcsa), és a törvények kijátszásáról, előre engedélyezett Fideszes beszédekről és előregyártott beszédpanelekről, a tervezetet megszavazók névsorának törvényben rögzítéséről, a gyermekek után járó szavazati jogról, nemdohányzásról, kiszavazásos pénzbírságról, majd a Horn kormány időszakának alkotmányos önkorlátozásáról -a négyötödös törvényről ejtett szót. Ezt követően a vélt vagy valós helyesírási (vessző) hibákról. //sorban így: 4. 5. 8. 12. 13. 14. 15. 19. 21. 22. 24. 25. 27. 28. 30. oldalakon, soronként és bekezdésenként (összesen ebből a típushibából 20 db)// Zárszavában kesztyűbe dudálást tanított álláshalmozás témakörében a Fideszes honatyáknak. Országgyűlési és önkormányzati képviselőség összeférhetősége tárgyában. Utolsó mondatait a politikai kultúra, Gyurcsány őszödi remekműve és a parlamenti helyfoglalás tárgykörében fogalmazta meg.

Ezt követően tört fel az indulat Wittner Mária képviselő asszonyból eképpen:

 -Két perces hozzászólásra jelentkezett Wittner mária fideszes képviselő asszony

-Köszönöm a szót elnök Úr! ...És most képviselő úr vegyen egy nagy levegőt, mert szinte nem lehetett hallani, annyira darálóba dobta a szavait. Most nyelvtanórát tartott, vagy alkotmányozni vagyunk itt? Ez egy, ez egy kérdés, de úgy látom, Ön nyelvtanórát tartott. Akkor most szeretnék egy fontos kérdésre rávilágítani, mer' már elhangzott ebben a Parlamentben pontosan egy kétpercesemben.

A négyötödös törvényt '94-ben Horn Gyuláék hozták be. '97-be' eltörölték, '98-ba' eltörölték. Kérdezem én, ki csempészte vissza a parlament felhatalmazása nélkül a négyötödös törvényt? Nézze át a régi iratokat és majd meg fogja találni talán ennek a nyomát. És köszönöm szépen Önnek, hogy Horn Gyulát a nemzet nagy királyának kiáltotta ki. Ha nem tudná, Horn Gyula hóhér volt!

Hóhér volt a javából, és most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvóltából, az önök, az én adómból és mndenki adójából, de emberségből má' három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd korházban, mert képtelen meghalni!

(aam)  És most még egyszer felteszem a kérdést, Ön most ideállt a pulpitusra, mert magának pulpitus kell, hogy a kákán is csomót keressen. Most akkor mér' jött be a parlamentbe? Mert az alkotmányozás folyamata zajlik. Arról érdemi szót nem beszélt, csupán nyelvtanórát tartott és mindenkit egyenként kipécézett.

Tegnap beszéltem arról, hogy ne azt keressük, ami elválaszt, a nemzet érdekében, hanem azt, ami összetart... (még folytatta volna, de elvette a szót az ülésvezető elnök)

-Köszönöm szépen (W M még folytatta, de ez már nem érthető a felvételen), köszönöm szépen képviselő asszony!

"píszí"? -nem "píszí"! de attól még Horn Gyula pufajkás hóhérként került Magyarország miniszterelnöki székébe... És úgy gondolom, hogy Wittner Máriának, akár PC, akár nem PC, joga van arra, hogy hóhérait kitagadja a magyar nemzet legfontosabb házából.

Illendő volt Horn Gyula halálközeli állapotát felemlegetni? Ezen lehet vitatkozni, de hogy Horn Gyulát, mint a demokrácia mérföldkövét épp egy jobbikos képviselő emlegeti fel, az számomra egyértelműen meghatározza ennek a pártképződménynek a politikai korrektségét, továbbá politikai családját is a pártokrácia evolúciójában.

Ha már PC, ejtsek erről is egyetlen záró gondolatot. A PC (politicaly correct) számomra nem más, mint mismásolás. Amikor nem merjük, nem tudjuk, vagy nem akarjuk nevén nevezni a gyereket. Már pedig amit kimondani nem merünk, azt helyén kezelni sem tudjuk!

komment

Címkék: belpolitika ütlegváltás szemérmes újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr142773265
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása