HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Érdekellentétek fordítómotorra hangolva

2011.10.06. 19:47 Nomen Nescio

Érdekes cikkre bukkantam böngészés közben. Tárgya az EMS és a FIDESZ tömegrendezvényeinek egyeztetése. 

Veszélyes játékot űz a Fidesz: egy másik tüntetésre szervezték rá a sajátjukat

Eredménytelenül zárult az a rendőrségi egyeztetés a Fidesz és az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Facebook csoport (EMS) képviselői között.(1) Az egyeztetésre azért került sor, mert a Fidesz hétfőn rászervezett a hetekkel korábban a Szabad sajtó útjára, október 23-ára meghirdetett "Nem tetszik a rendszer?" elnevezésű tüntetésre.

Ma, 15:44


Az EMS képviselői szerint életveszélyes, hogy a Fidesz ugyanabban az időpontban, alig egy utcára, az Astorián kívánja a saját megemlékezését megtartani.

"Nem szabad elfelejtenünk, hogy két tömegrendezvény kerülhet így egymás mellé. Az EMS százezres tömege mellé bejelentett, hagyományosan "kétmilliós" Fidesz rendezvény nagyon komoly biztonsági, szervezési kérdéseket vet fel" - hívják fel a figyelmet az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért tüntetés szervezői, akik szerint a Fidesz a menekülőutakat zárta el az Astoriai helyszínválasztással.

Az EMS képviselői arra is emlékeztetnek: a Fidesz képviselői azt állítják, hogy nem tudtak a tüntetésről. "Valóban, könnyen elképzelhető, hogy az ellenzékről mélyen hallgató, politikailag kézivezérelt sajtó nem adott hírt a szerveződő tüntetésről. Egy szabad médiarendszerben az ilyen tájékozatlanság nem fordulhatna elő" - írják.

A mai egyeztetések a Fidesz világossá tette, hogy neem hajlandó a helyszínen változtatni.(2) Az EMS szerint ez a döntés megengedhetetlen felelőtlenség. 

"A Fidesz a megtakarításaink, az egészségünk, a munkahelyeink után most sok tízezer ember - köztük saját híveik - életét, fizikai biztonságát teszi ki elfogadhatatlan, indokolatlan és felesleges veszélynek. Az emberek élete nem az a kérdés, amiről vitatkozni fogunk:(3) felszólítjuk a Fideszt, hogy haladéktalanul keressen olyan helyszínt a megemlékezéséhez, ami jelent életveszélyes(4) fenyegetést sem a Fidesz hívek, sem a kormány politikájával elégedetlen tömegek számára" - áll az EMS közleményében.

Az egyeztetés hiteles jegyzőkönyveinek másolatát megtalálja a szervezet blogján.


nepszava.hu

Előszőr is a tárgy:

Azt gondolom, hogy 2006 ősze óta a fidesz naggyűlése már hagyományosnak tekinthető október 23-án az Astoriánál. Ezzel a kijelentéssel persze lehet vitatkozni, érvek is lehetnek. Én így gondolom, más meg ahogy neki tetszik.

Másodszor a forma:

Azt tudom magamról, hogy vétek stilisztikai hibákat, elírásokat, de ilyen magyartalan fogalmazást csak úgy tudok elképzelni, ha a cikket mondjuk idegen ajkú írta volna a magyartól eltérő nyelven, amit aztán a közlő egy laza mozdulattal betol a tolmácsgépbe, majd az eredményt átolvasás nélkül közli. 

Gyakran megesik velem is hogy számomra ismeretlen nyelven íródott bejegyzéseket szeretnék elolvasni, ilyenkor jól jön mondjuk a google fordítója, az eredmény általában ennél rosszabb szokott lenni. Ez tehát azt is jelentheti, hogy a cikk közlője betette a kenyérszöveget a fordítógépbe, a kiköpött tartalmat meg ugyan elkezdte átfésülni, de aztán ez lett belőle. Gyakorlatilag négy címsorra és négy bekezdésre négy vaskos baki jut.

Gratulálok Népszava!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr363283509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása