HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Újszínházi capriccio

2011.10.10. 22:27 Nomen Nescio

Ilyet napjainkig nem mondtam, de ijesztő változásokat látok. 

Petíció a gyalázatos döntés ellen

 

Tovább erősödik a tiltakozáshullám Dörner György igazgatói kinevezése ellen. A Revizor című kritikai portál kezdeményezésére több száz jeles színházi és közéleti személyiség írta alá azt a petíciót, amelyben elítélik, hogy az Új Színház Dörner igazgatói tevékenységével Magyarország első újnyilas teátruma legyen. Az Új Színház főrendezője Pozsgai Zsolt író lesz. Tarlós István főpolgármester nem akar módosítani a döntésén, de a színház névváltoztatását nem támogatja.

Nem csitul a színházi szakma tiltakozása az Új Színház élére február elsejétől kinevezett Dörner György személye és pályázata ellen. A Revizor című kritikai portálon megjelent petícióhoz eddig több százan csatlakoztak.

A petícióban az áll: "Budapest regnáló főpolgármestere Dörner György színigazgatói kinevezésével közpénzen megalapította a Magyar Köztársaság első újnyilas színházát. Ez gyalázat. A döntés ellen a leghatározottabban tiltakozunk.." Az aláírók között a színházi szakma legjelesebb alkotói és a kulturális élet kiemelkedő személyiségei szerepelnek, például Alföldi Róbert, Ascher Tamás...

Népszava online

Ily¹esztő, visszataszító, de legfőképp elgondolkodtató folyamatok ezek. Folyamat, mert talán darabra pontosan ugyan azok a nevek jelennek meg ezen a petíción, mint akik annak idején Alföldi Róbert színigazgató Úr mellett korteskedtek. Elgondolkodtató, mert miközben a liberális pesti értelmiség szabadságjogokról beszél, azalatt kizárólag a saját szabadságára gondol. Ahol pedig egy nemzet saját értékeinek megjelenését sejtik, ott kígyót békát kiabálva védik is csorbulni látszó saját jogaikat, szabadságukat, jegyzem meg halkan az inkább szabadosság...

Az meg számomra egyenesen gyomorforgató, hogy ahol magyar értékek jelennek meg, ahol egy a liberálistól gyökeresen eltérő értékrend üti fel a fejét és ragad meg szalmaszálnyi alkalmat az életre, ott a liberális értelmiség, a kultúrális élet színe-java fasizmust kiált és feléledő nyilas eszméket vízionál.

Megdöbbentőek a feltörő érzelmek és az a hatalmas energia, ami ezeket az érzelmeket folyamatosan stimulálja. Ugyanakkor számomra ez csak újabb bizonyíték arra, hogy az irány jó. Még akkor is, ha a mozgástér kicsi, ha a kezdeti lelkesedésből fogyott is, ha a politika ma is bedrótozott bábok által működik. És akkor is, ha nem értek egyet minden változással.

Színház a világ ott is, ahol nem is várnánk. Vagy talán ott leginkább! Gyurcsány Ferenc a bíróságon vádol bírót, ügyészt esküszegéssel és fenyeget. Mert megteheti, mert kint az utcán néhány száz, akár másfél ezer ember énekli: gyere vissza Feri... Igen-igen, másfélezerre zsugorodott Gyurcsány ferenc közönsége de a színpad kivikágítva, behangosítva. Ebben az országban nem Dörner György szélsőséges színész, hanem Gyurcsény Ferenc menthetetlen ripacs

¹ Otromba hibát rejtettem a sorok közé pont azután, hogy fogalmazásból és helyesírásból adtam egyest valami baloldali orgánum cikkére. Kéretik fejemet vétetni, de már csak azért is otthagyom örök mementóul, ország világ csúfjára éktelenkedni...

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr783292963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.10.17. 12:17:56

az "ilyesztő" szóra a google első találata:
"az "ilyesztő" -re viszont nincs mentség. egy jótanács az elkövetőnek: rajzolj inkább, kispofám."

Elgondolkodtató folyamat ez valóban... :-D
Az irány valóban jó... kultúráról fecsegni mikor még a helyesírással is gond van... Éljen Schmitt Pál, és az írány amit ő, no meg te képviselsz! Előre, proletrárok!

Nomen Nescio 2011.10.17. 13:15:23

Gratulálok proletársnő! (nehéz szó, ugye?)

Majdnem megnyerted a fődíjat (egy lóherével díszített, névre szóló korsót), csak kicsit kifutottál az időből...

Nem baj, ne add fel! Figyeld a többi posztot is, hátha találsz benne helyesírási hibát. Legközelebb légy gyorsabb, úgy talán te leszel a nyertes! .)

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.10.17. 15:19:28

@Nomen Nescio: tudod szerintem helyesírásról értekezni, miközben alapvető helyesírási problémái vannak az embernek elég ciki. Lásd Pali bácsi...

De az irány jó, engem ez megnyugtat.

Az irányról mások így gondolkoznak:
"Londonban már "bóvli" Magyarországról beszélnek"
lesz itt még 400 euró árfolyam, a liberálisok meg lógni fognak... de jó világ is lesz az!

Nomen Nescio 2011.10.17. 15:26:51

@Tyss: egy virágcsokrot csak megérdemelsz a lelkes kitartásodért. .)

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.10.17. 15:29:48

@Nomen Nescio: majd május elsején, elvtárs. :-)

Nomen Nescio 2011.10.17. 15:36:47

Azt hiszem összekevered a blogokat proletársnő, ez nem a világ proletárjai egyesüljetek blog .)

Amúgy jól megy sorod a messzi Norvégiában? Vagy már máshol pusztítod a magyar értelmiség nehéz kenyerét?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.10.17. 17:39:35

@Nomen Nescio:
"Azt hiszem összekevered a blogokat proletársnő, ez nem a világ proletárjai egyesüljetek blog .)"
Hm, azt hittem a mindent írányítani akaró állam, a te szívednek kedves, és az a helyes írány... Szal a helyedben visszavennék a kommunistázásból picit. :-)

De köszönöm kérdésed, megvagyok. Bár sajnos sosem volt az Norvégia. Sebaj...

Neked van már munkád?

azt ly-t nem akarod lecserélni?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.10.27. 16:35:52

"Ami tény: míg idén 12 970 milliárd bevételre számított a költségvetés, addig jövőre már 13 950 milliárdra. Ez 7,6 százalékos, tehát az infláció és az igen optimistának tűnő kormányzati GDP-becslés hatását is meghaladó növekedés. Másfelől ez a 980 milliárd forintos növekedés azt jelenti, hogy egy átlag magyarra átlagosan évi 98 000 forintnyi, tehát nagyjából havi 8000 forintnyi pluszteher nehezedik."

Tudod, lekommunistázhatsz, szidhatod az anyámat, sértegethetsz, ahogy egy igaz magyar egy másikkal szokta (szerinted). De megtennéd, hogy megválaszolod nekem azt a kérdést, hogy a fenti idézett szöveg szerint, az a 8000 forint többletkiadás, hogy fér bele az "azonnali, radikális, adócsökkentés" választási lózungba? (Értem én h téged nem érint, mert nincs munkád, de van aki fizetésből, meg bejár dolgozni) Ez egészen véletlenül nem hazugság? És aki hazudik az nem legitim, mint tudjuk. Nem azonnal választásokat kéne ezek alapján elrendelni?

Nomen Nescio 2011.10.27. 17:11:55

Sőt! Azonnali választásokat és Gyurcsányt vissza!

Hopp, az már nem az MSZP... Melyiket szeretnéd? A maradék MSZP-t, a szakadárokat Gyurcsánnyal, vagy mivel az SZDSZ gyakorlatilag eltűnt, esetleg az LMP-t támogatnád?

Én továbbra sem ismerek olyan pártot, akire jó szívvel adnám a voksomat jövő hét vasárnap, ha választás lenne.

A személyeskedő megjegyzéseket ezúttal figyelmen kívül hagyom, az a te műfajod! (Elvtársnő...)

Azt pedig megint csak nem értem, hogy jön ez a kérdés a fennebbi bejegyzéshez... Hát ez már csak így megy nálad úgy látom.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.10.28. 08:45:12

@Nomen Nescio: Ennyi erővel régen sem volt semmi alternatíva, mégis nagy volt a szád, h választások kellenek. Gyurcsány már a múlt, mi a lófaszt foglalkozol még vele?
20 új adót vezetnek be jövőre. Huszat. Hazudtak, és hazudnak folyamatosan. De neked ez jó. MIÉRT?

Fura az nekem, hogy egy ember aki magyar világszövetsége tag, és magyarságára büszke, sérteget egy másik magyart...
És ez az amivel az egészet amiben hiszel, igazából megtagadod.
Ezt sem értem. MIÉRT?

A bejegyzéshez pedig illik a komment, csak érteni kéne...

Nomen Nescio 2011.10.28. 10:00:21

@Tyss: A komment pedig illik a bejegyzéshez, csak érteni "kéne"... Értem. Csak nem értek vele egyet!

Egyébként furcsa előfeltételezésekkel vagy velem szemben. Azt például nem tudom hol olvastad, hogy a magyarok világszövetségének, vagy bármi másnak a tagja lennék. A valóság az, hogy nem vagyok tagja sem pártnak, sem szervezetnek, sem egyesületnek sem másnak.

Másrészt nem szokásom gyalázkodni, sértegetni és még csak megbántani sem szeretek mást. Akkor sem, ha egyébként nem értek egyet vele, ahogy általában Veled sem.

Elmesélek egy nagyon régi történetet. Hittan óra előtt szóváltásba keveredtem az Atya egyik kedvenc diákjával, egy lánnyal. A szóváltás vége az lett, hogy az eminens lány vastagon leanyázott. Annyit válaszoltam neki, hogy a "Te anyád!"... A kislány rettentően megsértődött és ennek elég látványosan adott nyomatékot. Végül persze én kaptam büntetést az Atyától. Úgy érzem megint valahogy így áll a helyzet. Te például szemrebbenés nélkül teszel lealacsonyító megjegyzést az értelmi képességeimmel kapcsolatban, amire ha válaszolnék, én sértenélek meg.

Igen, büszke vagyok a magyarságomra. És nem, nekem sem tetszik a jelenlegi helyzet. Sok minden nem tetszik. Nem tetszik, ami az alkotmány körül történt. Szégyenletesnek tartom, hogy elszalasztottunk egy történelmi esélyt a történelmi múltunkhoz visszatérésre.

Nem tetszik a hegemónia kiépítése, a kormányzat arroganciája a jelenlegi ellenzék, különösen annak bal felével szemben. Már amennyire az MSZP balnak tekinthető. Nem tetszik, de megértem. Hogy Gyurcsány a múlté, abban biztos vagyok. De az meglepő, hogy a bíróságon a teljes ügyészi kart megfenyegető volt államfő ellen ezért még nem indult külön eljárás.

Továbbá nem tetszik az sem, hogy az önérzetembe gázolhat, a világ másik feléről a nemzetemet gyalázva egy Kossuth díjas(!) író. Nem jó annak az "optikája", ha egy Kossuth-díjas, József Attila-díjas, Hazám-díjas, Arany János-díjas, A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével és a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett magyar a szülő hazáját gyalázza a nagyvilágban.

Nem jó az, ha egy nemzeti érzelmű színház alakulásának kapcsán, ami tegyük hozzá igen csekély jelentőségű fővárosi ügy, telesírja a magyar liberális média a világot Brüsszeltől Washingtonig. Akkor is így gondolom, ha a kinevezett igazgató pályázatának színvonala legalább is vitatható. És akkor sem változik meg a véleményem, ha a leendő intendáns a magyar politikai palettáról kiírta magát, mert mint drámaíró vitathatatlan érdemeket szerzett. Nem elegáns gesztus Dörner György kinevezése, ez biztos. De az a kicsinyes, alantas és undorító mentalitás ami megnyilvánul az ellenzők táborában, igazolja számomra a döntés helybenhagyhatóságát.

Hát ez a kicsinyes és aljas világ az, ami leginkább nem tetszik, amit többé nem szeretnék hatalmon a hazámban. Nincsenek kétségeim, lesznek megint –mert a mai gazdasági helyzetet majd úgy próbálja meg orvosoni a nép, az Isten adta nép, hogy újra "oda" szavaz. Ne legyen igazam, de majdnem biztos vagyok benne, hogy így lesz.

ÉN nem tehetem, mert nem akarom, hogy bárki fasisztának nevezzen pusztán azért, mert számomra a hazafiság erény. Nem akarom, hogy ha honszerelemről beszélek, mocskos nacionalistának nevezzen bárki. Ellenben akarom, és tiszta szívemből óhajtom, a Szent Koronát. A tant, az eszmét, a rendet, az eszményt amit képvisel. Mert a Szent Korona nem kirekesztő, hanem befogadó. Ellentétben a liberális eszmével, ami a befogadás jegyében rekeszt ki bárkit, aki nem ért vele egyet.

A világ (itthon és külföldön) valóban nem úgy alakul, ahogy abban bíztam és ez nem csak Neked nem jó, ez nekem sem jó.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.11.18. 10:07:10

@Nomen Nescio: Megvallom őszintén, meglepett ez a válaszod. Amikor normálist választ kapok tőled azért elgondolkozok rajta. Mi is járhat a fejedben, és miért gondolkodsz úgy, ahogy. Ennek megértéseben ez a komment talán segített.

"Másrészt nem szokásom gyalázkodni, sértegetni és még csak megbántani sem szeretek mást. Akkor sem, ha egyébként nem értek egyet vele, ahogy általában Veled sem. "

Ezt a kedves szokásodat, azért valljuk be, előttem jól rejtegeted. :-)

Szóval szerinted az irány helyes.

Ha jól emlékszem, és azóta nem változott meg a "hivatalos" tényállás, akkor 2010-ben a FIDESZ, Orbán Viktor vezérletével úgy nyerte meg a választásokat, hogy azonnali és radikális adócsökkentést ígért, a megszorításokat szigorúan elutasították, és emelett ugye a szocialisták meg hazug gecik (azok). Megalakult a szebb jövő kormánya, ugye. Azóta eltelt 1.5 év. Nézzük mi is történt, mondjuk az elmúlt 1, 1-5 hétben. És csak hétben!

1. Hoffmann Rózsa. Oktatási államtitkár (egyesek szerint asszony). Hm... Hogy is mondjam. Nem mondott igazat. Már-már mondhatnánk azt is, hogy HAZUDOTT. Ezen blog, melyet Te szerkesztett pontosan 141-szer említette ezt a szót, és minden alkalommal, megjegyzem jogosan, lemondást követelve. Ha lehet mondani, Rózsika anyánk még Gyurcsánynál is sokkal-sokkal cikibb módon bukott le. Kérdem én, hogy lehet az oktatáspolitikai irány helyes, ha egy hazug nő vezeti azt, aki ezután kiáll a diákok elé, és az erkölcsről papol. Azonnali leváltásra, és felelősségre vonásra volna szükség. Persze szerinted ezek szerint jó irány az ÁLLAMOSÍTÁS is, mint régi, jobboldali, konzervatív (véletlenül sem kommunista) érték. A kérdés bennem az, hogy MIÉRT helyes irány ez? MIÉRT?
Itt megjegyzem azon az egyetemen ahol vagyok a költségvetés több mint 10%-t elvonták, decemberben nem jut pénz fűtésre ezért az egyetem bezár. Hát, hogy ez nem a tudás alapú társadalom záloga az biztos. Mondjuk érdekelne az is, hogy a szociális (hipp-hopp, SZOCIÁLIS) népszavazáson elutasított tandíjjal mi lesz. Tandíj nem lesz, csak nem lesznek államilag finanszírozott helyek. Na igen, ki hogy hívja... Hazudtak?

Adócsökkentés. A 2010-s bérekhez képest, 2011-ben csökkentek a bérek, mivel az adócsökkentésnek csúfolt adóátrendezéssel a többség rosszul járt. 2012-ben ez a folyamat folytatódik, egyre több adót fizetünk. Már aki dolgozik ugye. 2 év alatt, akár 40%-l is csökkenhet a nettó bér. Mindezt adócsökkentésnek csúfolni, és azt hangoztatni hogy SENKI nem járhat rosszabúl képmutatás.
EVA. Amennyiben egy adókulcs 30%-ról 37-re nő, akkor az hogyan illeszekdik a NAGYARÁNYÚ adócsökentés kormányának renoméjába? Ez volna a helyes irány? MIÉRT? Hazugság volt-e az adócsökkentés?
20 új adó vezettek be. Huszat. Hzaugság volt-e az egyszerűsítés, és h csökkennek a terhek.
Megmelik az ÁFÁ-t 27%-ra, ami sehol nincs a világon. SEHOL! Adóemelés-e ez?
Megemelik a járulékokat. Tehercsökkenés-e ez?
Hazudtak-e a kampányban?

IMF. Ma reggel meghallgattam Orbán Szebb Jövő Viktor Miniszterlenők (írnám ide hogy úr, de egy úr nem tesz tönkre egy nemzetet) interjúját. Érdekes volt!
Megtudtam, hogy az utóbbi 1.5 évet pont így tervezték (a sok kapkodás speciel nem erre utal) és ez az időszak volt a stabilizáció ideje. Az államadósság csökkent (hazudott-e ekkor a miniszterelnök, mint tudjuk a tegnapi ÁKK jelentése szerint 82%, ami nem csökkenés, és figyelembe véve a 3000 milliárd nyugdíjvagyont, ez kicsit probléma), a hiány alacsony (MNYP nélkül 6-7%, ami semmiképp sem alacsony!). Jövőre pedig jön a növekedés. 1.5%. Ezt a gyenge 1.5% növekedésnek csúfolni. Hát... Amit persze felül fognak vizsgálni, és módosíthatják lefele. Hogy jön a növekedés, ha közben lefelé módosításról van szó? Én ezt nem értem, komolyan. DE volt egy kedvenc részem. Persze ha nem egy állását féltő riporter ült volna a magasságos vezetővel szembe (amit ugye én kicsit problémának érzek), akkor kicsit izgalmasabb is lehetett volna a riport. Szóval kedvenc részember, a Kedves Vezető kifejetette, hogy 2010-ben lezártunk az IMF szerződésünket és a piacról finanszíroztuk magunkat. Ez nagyon helyes, és bölcs dolog. DE, aszondja, hogy amennyiben az ország jól működik, akkor képesek vagyunjk magunkat továbbra is a piacról finanszírozni, és hogy az ország továbbra is képes erre. Khm. A múlthét másról sem szólt, mint besült kibocsájtásokról, egekbe ugró hozamokról. Nem, nem voltunk képesek a piacról finanszírozni, és már megindult a számolgatás, hogy meddig elég az ország pénze. Hazugság volt-e ez? Egyenes beismerése volt-e ez annak, hogy megbukott a szabadságharc, megbukott az eddigi politika? Le kéne mondani, és a kérdésedre a válasz, szakértő kormány kell olasz módra. Ezek bizony megbuktak. Mindenesetre Szijjártó nyilazatokra kiváncsi leszek...

Nekem is van egy történetem gyerekkoromból. Bár ha történet vége valóban csak annyi volt, hogy büntetést kaptál, és nem rendezted normálisan a lánnyal a dolgot, az is sok tanúságot hordoz magában.
Szóval, valamilyen furcsa oknál fogva, engem kis tinédzser korom óta valahogy vonzott a gazdaság megértése. Így kötelezők helyett szakkönyveket, elemzéseket olvasgattam. Így jutottam el Nobel díjas Milton Friedmanig, akivel amúgy egy helyről származom. Friedman, aki a XX. század második felének gazdaságpolitikai felfogásáért felelős, a nagy 29-s válság vizsgálatért kapta a díjat, és elmélete is onnan eredeztethető. Ezért én is sokat olvastam a témáról, és gyerekként, azon tűnődtem vajon milyen lehetett akkor élni. Valahol arra vágytam, hogy megtapasztalhassam milyen egy világgazdasági válságban élni. NA azóta bánom ezt! :-)
Másik nagy szerelmem a történelem volt. Soha nem értettem, hogy a történelem során, hogy voltak olyan emberek akik megtettek annyi szörnyűséget annak ellenére, hogy az emberk nem akarták azt. Azokat akik Berlin ostroma során járták az utcákat és felakasztották azokat akik megadták magukat az ellenségnek. A véregzéseket 1919-20-ban, jobb és baloldalon. 1956-ban akik a tömegbe lőttek, embereket kínoztak, leverték a forradalmat, "helyreállították" a rendszert. Talán azóta megértettem. Mindig vannak olyanak akik szerint helyes az irány. Akkor is ha már szinte mindenki számára egyértelmű, hogy megbukott az egész, hazudtak, átvertek mindenkit, egy nemzetet tettek tönkre.

Szóval az irány helyes... Hát akkor előre!

ui.: Gyurcsány. Emlékszel a 2006-s kampányra? Nem volt olyan hír, amibe ne a pojáca szerepelt volna. Ez a lételeme. Ha róla van szó. akár rossz akár jó, csak róla legyen szó. Ha igazán gyűlölőd őt, akkor nem írsz, nem beszélsz róla. Ha most mindenki összefogna és nem beszélne többet Feriről senki, akkor gyönyörűen eltűnne a süllyesztőben. Amibe valaszeg beleőrülne. És milyen szép is volna nézni, ahogy kényszerzubbonyban néz ki a fejéből, leszedálva :-)

ui.2: ajánlom figyelmedbe a következő írást:
ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja

különösen az utolsó bekezdést!
"amely vissza tudná hozni a politikába a megfontolt, piacbarát jobboldali gazdaságpolitikát és a populizmus ellensúlyává merne és tudna válni."

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.11.18. 10:26:03

Öööö, a történelmes példával, nem ezekhez az emberekhez akartalak hasonlítani. Csak azt akartam mondani, hogy ezek szerint mindig vannak olyanok akik végsőkig hisznek valamiben. Bár megjegyzem a FIDESZ a legkevésbé sem nemzeti, jobboldali vagy konzervatív.

Zef 2011.11.18. 11:20:28

@Tyss: levélben, kommentárban, vagy bejegyzésben válaszoljak?

Röviden itt:

Először is a Fidesz akkor tért le arról az útról amiben bíztam, amikor nekiláttak ennek a furcsa alkotmányozásnak. Valamilyen számomra is érthetetlen okból azt reméltem, és hittem benne, mert hinni akartam, hogy Magyarország, az imádott hazám végre vissza tud térni ősi útjára, amely szerintem az egyetlen út a jövőbe. Hiszem, hogy a Szent Korona tanításai ma mindennél fontosabbak volnának. Az alkotmányos királyságban hiszek -nem a demokráciában.

A sajtó és művészetek szabadsága, valamint a szabad gondolkodás és szabad vélemény nyilvánítás kérdésében nagyon is szignifikánsak a Dörner színház okozta tünetek. Hogyan válik egy jelentéktelen lokális kérdés európai üggyé? Úgy, hogy akik a művészetek, sajtó, gondolkodás és vélemény nyilvánítás szabadságának eszméjét hirdetik, azok csak a saját művészetük, sajtójuk, gondolataik, véleményük és szóláshoz való szabadságjogukat értik ez alatt. Másfél év alatt a baloldali és liberális értelmiség mást nem tett, mint Brüsszeltől Washingtonig telesírták a világ liberális és baloldali sajtóorgánumait saját személyes sérelmeiket az országra vetített mocsokkal, torzításokkal vagy hazugságokkal. Ez a jó irány? Ez segít az országnak? Azoknak ügyét ez segíti, akik nem hisznek a nemzet erejében? Kinek használ ez? A történelem ismerete alapján van aki komolyan hiszi, hogy Magyarországot a fasizmus fenyegetné? Ki finanszírozta Gyöngyöspatán a "szkinhed bohóckodás" -valahogy így jellemezte az azóta megöngyilkolt Eszes Tamás: "megérte, megbíztak vele és jól megfizettek érte"... Kellett, hogy az LMP közeli üzletember megszervezhesse az "evakuálást" az üdülőkbe!

Gazdaság. Téged érdekel a gazdaság, Te tanulod belső működési elveit, mozgató rugóit -én laikus vagyok. De abban ugye megegyezhetünk, hogy a gazdaság mértékadó hangjai már beárazták az euroövezet felbomlását?

Már nem Görögországról, hanem Franciaországról, Németországról szól Európa gazdasága. Most Olaszország tart ott, ahol nemrég Görögország. De Görögországgal szemben az Olasz gazdaság becsődölését nem lehet holmi segélycsomaggal megmenteni...

A gazdaság alapvetően bizalomra épül, ahogy maga a pénz is. Ha a kontinens egyre több országa bukik bele, vagy kerül a bukás szélére, akkor mondhatjuk, hogy jók az (liber)ortodox gazdaságpolitika elvei? Bizalmi válság az egész kontinensen? Ha ez igaz, akkor mi a helyes irány? Nem arról szól ez a világ és a bontakozó válságok, hogy az ortodox gazdaságpolitika nem csak nemzetek szintjén, de globálisan sem működik?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.11.21. 21:33:05

@Zef: "A gazdaság alapvetően bizalomra épül, ahogy maga a pénz is. Ha a kontinens egyre több országa bukik bele, vagy kerül a bukás szélére, akkor mondhatjuk, hogy jók az (liber)ortodox gazdaságpolitika elvei? "

Melyik országban voltak azok a nagy, szerinted ördögtől való, (liber)orotodox gazdaságpolitikai elvek? Görögországban, ahol 16. havi fizu, 14. havi nyugdíj járt, extra jutattás ha kezet mosott a dolgozó stb? Olaszországban, ahol százezreket foglalkoztatnak kb "szociális" alapon? Portugália, ahol van baloldali és mégbaloldali kormányzóerő? Ezen országok maguk hibájából kerültek bajba, önnön felelőtlenségük okán, mert pontosan azokat a szabályokat nem tartották be, amikre hivatkozol. Tehát a példa jó, csak ellenkező előjellel, hiszen ha (liber)ortodox gazdaságpolitikát folytatnak, ma nincs baj. Németország egyenesen ROSSZ PÉLDA, a német gazdaság iszonyatosan megerősödve jött ki eddig a válságból, az ottani 3% gazdasági növekedés, túlfűtöttséget okozhat. Mi a különbség Németország és a PIGS államok közt? A déli államok politikusai klasszikusan az osztogatás, szociális háló stb eszközéhez nyúltak rövidtávú szavazatoptimalizálás érdekében (hipp-hopp ma FIDESZ ugye). Németországban nem csináltak ilyent, alapvetően maradtak a paicbarát, KISZÁMÍTHATÓ "ortodox" politikánál. Mi lett az eredménye? össze lehet vetni őket Franciaországgal. A franciák nem mertek lépni a válság első hullámában, nem reformáltak, és most szarban vannak. A németek meg lassan európa úrai lesznek...
Ha jól példát keresel akkor az az USA.

"akkor mondhatjuk, hogy jók az (liber)ortodox gazdaságpolitika elvei? "

Kb azt is megkérdezhetted volna, hogy akkor elbukott a piacgazdaság? Tudunk-e még egy olyan elvet, ami ilyen széles társadalami rétegnek hoz jólétet. NEM! Ez az ortodox gazdaságpolitikai is valami jó hülye kifejezés mellesleg. Ha megfigyeled mellesleg, kb 10 évente éri el a világot 1-1 válság. Van amelyik nagyobb, van amelyik kisebb. Viszont minden válságot kezelnek valahogyan, és mindegyiket máshogyan. Ezáltal a gazdaságról kialakúlt képünk, annak kezelésének módja is változik (az ortodox gazdaságpolitika, mondjuk úgy inkább úgy az az elfogadott nézet, ami mögött komoly számítások, elméletek és bizonytékok vannak arról (Matolcsy és a számok, meg elméletek ugye, "simplicity" az), hogyan kell viszonyulni a gazdasághoz, folyamatosan változik). A mostani, válságot máshogy kezelik mint a 2000-t, vagy az 1929-33-t. De könyörgöm, az nem unortodox gazdaságpolitika, hogy azt hazudom nem lesznek megszorítások, majd jövőre 1400 milliárdos megszorítást vezetnek be, adót csökkentést hazudnak adóemelésnek, elveszik onnan a pénzt ahol van, IPAROSÍTANAK a XXI században? stb. Ez kérlekszépen lófasz és nagyadag hazugság. Kontár, hazúg a Matolcsy, több 1000 milliárdba fog kerülni... Mennie kell, a kormánnyal együtt! És persze felelőségrevonni, Orbánt és az egész bagázst, mert van miért.

"Kellett, hogy az LMP közeli üzletember megszervezhesse az "evakuálást" az üdülőkbe!"
És asszem Ferenc is dobott oda 1 millát... képmutatás az egész, ez egyértelmű. De valjuk be, a problémát azóta sem oldotta meg senki... Szőnyeg alá van söpörve és kész. Szomorú.

Dörner. Hadjuk inkább. Egyszer én is írok valami érthetlen, semmi értéket nem hordozó pályázatot, de nagyonkurvára nagymagyar lesz. És a szakmai bizottságot is vastagon leszarva, majd lerombolnak egy már meglévő, jól működő intézetet, csak hogy az én nemzeti szívfájdalmamat kinyilatkoztathassam. Nonszensz az egész. Ha annyira nagy igény van egy olyan színházra ahol a magyarságot kerül előtérbe, miért nem hoznak létre egy ilyet? Senkinek semmi baja nem volna ezzel... Miért kell ehhez rombolni? Továbmegyek, miért nem volt már ilyen?!?!? Naugye... Ha Dörner ennyire jó volt, miért válaszott mást a szakmai bizottság?
Nemtudom te hogy vagy vele, de ha nekem valaki azt mondja, hogy volt nálad egy sokkal jobb, de a politika úgy intézte én nyertem, azért volna annyi gerinc, tisztesség bennem, hogy azt mondjam, akkor csinálja az, aki jobb. Ugye az elöző posztban a kérdésem, hogy mindig van aki megteszi, csinálja... :-(
Kicsit kommunizmus érzésem van, erőltetni kell az ideológia terjesztését, az nem fontos mire van kereslet, ami a piacgazdaságot meghatározza. És hogy miért kell a világban kígyót-békát szórni az országra? Bunkó-tirpák dolog valóban. Ha itthon teszik, mennyi idő alatt teszi őket tönkre a kormány? Gyász.
süti beállítások módosítása