HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Kivált Gyurcsány és a Demokratikus Koalíció, szétszakadt az MSZP

2011.10.23. 09:18 Nomen Nescio

szakad az mszpHosszú vajúdás után (2011. október 22) az MSZP kettészakadt. Gyurcsány szombaton, a DK (Demokratikus koalíció) születésnapi rendezvényén jelentette be a szakítás tényét. Nem hiszem, hogy van ember az országban, aki ezen egy pillanatra is meglepődött volna. Az elnyújtott agónia után már nem az volt a kérdés, hogy lesz-e szakadás, csak az időpontja.

Egy születésnap pont jó alkalom arra, hogy beteljesítsük sorsunkat, így gondolhatta Gyurcsány is. Én meg kicsit visszanézek az elmúlt húsz egynéhány évre és a mögöttünk lévő tapasztalat alapján azon gondolkodom, vajon a szakadárok tűnnek majd el lassan a történelem homályában, az anyapárt vérzik ki lassú és dicstelen kínhalálban, vagy Gyurcsánynak sikerül(t)-e teljesen leamortizálni mindkét felet? Az ország bőrére alaposan gyakorolhatta erodáló képességét, most a saját háza táján is kamatoztatja a megszerzett tudást.

Az új(?) politikai formáció -ahogy Gyurcsány fogalmazott, nem bízik a törvényességben, ezért a korábban alakult Demokrata (báb)Pártot veszik át, megváltoztatva nevét, szabályzatát és vezetőségét. Hogy miféle pillangó kel ki a báb pártból? A Szabadság és Szolidaritás Pártja, melynek deklarált legfelsőbb célja a Zorbániánus diktatúra nemzetpusztító politikájának szétzúzása. Gyurcsány blogjában a "Köztársaság Kiáltványa" címmel olvasható bejegyzés nyitó gondolata így hangzik:

Célunk az 1918-ban, 1946-ban és 1989-ben megalapított Köztársaság negyedik újraalapítása, a józan, mérsékelt politizálás hitelének és becsületének helyreállítása. Mindehhez Orbán rendszerének – a demokraták széleskörű összefogásán alapuló és az országot sújtó hideg polgárháborúnak véget vető – leváltásán keresztül vezet az út.

A "hideg polgárháborút" kirobbantók persze a nemzeti oldalt teszik felelőssé saját munkájuk gyümölcséért. Mik is ezek a dátumok?

'18-19: Őszirózsás forradalom, 200 ezer ember kiáltja ki a harmincmilliós országban a köztársaságot (ez a gyurcsányi demokrácia!), majd jön a kommunista tanácsköztársaság véres és fájdalmas néhány tíz napja...

'46-49: Kommunista hatalomátvétel, a totalitárius rendszer alapjainak megteremtése

'89 Az MSZMP-ből kiválik az MSZP, a nemzet vagyonáért cserébe időlegesen átadja a hatalmat az MDF vezette kormánynak.

Mi a tervezett jövő? Ennek a keserves három "köztársaságnak" a mintájára talán megalakul egy nyugatos Gyurcsányköztársaság, ami végleg leszámol a magát független entitásként értelmező magyar nemzet maradékával is, hogy a múltat immár tényleg végképp eltörölje?

Van annak jelentősége, hogy egy nappal az '56-os események 55. évfordulója előtt történt a szakadás? Gyurcsánynak küldetéstudata van. Úgy gondolhatja, hogy a Zorbániánus önkényuralom és diktatúra sötét napjaiból rajta keresztül vezet a boldog szociálkapitalista nyugatos jövő és az Európai Egyesült Államok felé az út. A küldetéstudat veszélyes dolog. Állítólag Anders Behring Breivik is küldetést teljesített. A Gyurcsány féle küldetés egy egész nemzetet nullázott le. A platformosodás és szakadás persze egy egészen másféle jövőt vetít elénk. E szerint a maradék szocialista párt és a szakadár szabadság és szolidaritás majd kéz a kézben vonul ki az országos politika színpadáról, ahogy Szili Katalin súlytalan mozgalma, a szociális únió tette egy évvel ezelőtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr913323300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása