HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Görög kontra

2008.12.08. 13:16 Nomen Nescio

Figyelem az Athéni eseményeket. Tüntetők ostromolják a várost, sok autó és épület ég… Ma már ismerősek ezek a jelenetek a hazai utcákról is. Szemben a rendőrsorfallal a tüntetők. Könnygáz az egyik oldalon, molotov-koktél a másikon. Pajzsok és sisak egyfelől, szemben velük sísapka és sál… Itthon is így történt

Athénban most szélsőbaloldaliak álltak a barikádokra, és hajlamos vagyok elhinni, hogy nálunk sem az eredeti tüntetők nyomultak neki a TV székháznak annak idején… Aztán persze sok minden történt, súlyos morális válság, gazdasági nehézségek. Furcsa politikai megrendelésre készülő rendőrségi jelentések, eltussolt bűnök… mintha a történelem kereke visszafelé forogna, egészen az ötvenes évekig.

Manapság a rendőrnek sem becsülete, sem presztízse nincs a polgár szemében, de megélhetése sincs kenyéradó gazdájától. Politikai játszadozások szereplői csupán, közben elsődleges feladatuk teljesítésére képtelenné válnak.

Csak Budapestről másfél ezer képzett rendőr hiányzik, de országosan sem sokkal jobb a helyzet. Ilyen állapotok mellett arra persze van mód, hogy egy, az erőszak és brutalitás ellen menetelő fáklyás menetet a közel 10000 főt számláló lakosú nagyközségben, 600 felfegyverzett rendőr „biztosítsa”.

Közben ugyanezen településnek nincs saját rendőrörse és egyetlen rendőrrel bírnak csupán… Így aztán könnyű elképzelni, hogy miért épp itt halt  meg 14 évesen egy ártatlan kislány, hogy miért épp itt vonultak fel az értelmetlen gyermekhalál ellen tiltakozók, akik megelégelték a kegyetlen erőszakot.

A rendőrség továbbra is cáfolja, hogy a lakosság körében köztudomású tettesek volnának a valódi elkövetők, de eredményeket nem mutatnak fel azóta sem.

Manapság a rendőrnek sem becsülete, sem presztízse nincs a polgár szemében, de megélhetése sincs kenyéradó gazdájától. Így aztán terjed a hír, roma rendőröket toboroznak. Érettségi sem kell, csak az elszántság, csak alá kell írni, elég a három kereszt is lassan, mert nem írni kell tudni, nem gondolkodni kell, csak a parancsokat végrehajtani. De olyan lesz ez a romarendőrség, mint a gettóban a kápó? Az egyenlőbbek az egyenlők között?

Így aztán bizonyosan nem lesz nagy ázsiója a rendőrségnek, viszont elszaporodhatnak a rendőri túlkapások. Persze ezek a valószínűleg alulképzett csapatok másra amúgy sem lesznek jók, csak a kordonra vezényelni őket, ha mégsem unják meg, és mégsem mennek majd haza a végleg elkeseredő tömegek!

Szólj hozzá!

Címkék: belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr94810961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása