HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Hajdú Eszter: A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció.

2008.11.04. 08:30 Nomen Nescio

Hiánypótló dokumentumfilm egy politikai hisztériában vergődő ország polgári áldozatairól, egy barátságról és egy családról, melyek azért hullottak szét, mert tagjaikat a politikusok identitáskrízisbe hajszolták, pusztán, hogy ezáltal politikai előnyökhöz jussanak.

A nyomorúságoktól terhes huszadik század túlélőit nem volt nehéz feladat ideológiai igába fogni. A holokauszt-sérült emberek éppoly kiszolgáltatottak és sokszor hisztérikusan érzékenyek, mint a Recskről szabadultak. Hozzá kell tenni, hogy mindez érthető is, a félelem ugyanis irracionális természetű. A sebek begyógyítása helyett azonban a kétarcú politika kettéhasította a társadalmat, hogy pólusaiból segédcsapatokat szervezzen önmaga számára. S miközben barátságok és házasságok hullanak szét szavaik nyomán, ők a dobogókon az összefogás fontosságáról és a család szentségéről szónokolnak.

Ezzel a felvezetővel olvashatjuk a cikket a kulturpart.hu oldalon. Van egy nagyon régi barátom. Még a gimnázium első napján ismerkedtünk meg. Együtt késtünk, a folyosón együtt kerestük az osztálytermet. Jó barátok lettünk. Teltek az évek. Változtunk? A világ változott? Az öszödi beszéd óta szinte alig találkozunk, és ha óvatlanul szóba kerül a politika, onnantól hosszú hónapokig nem beszélünk. Másképp látjuk a múltat, a jelent, pedig mindketten egy élhetőbb országot akarunk.

Hogy mennyire nem egyedi jelenség ez? Ezzel a kérdéssel foglalkozik a film. Nem láttam még, nem ismerem a tartalmát, de az alapján amit hallottam róla, érdekel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr12748823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása