HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Karácsonyi hiteltől a gázszámla hitelig...

2008.12.10. 07:26 Nomen Nescio

Szabó Máté pénzügyi vizsgálatainak megállapításairól kedden adott tájékoztatást az ombudsman hivatala. A jelentés szerint Szabó Máté nem tudja elfogadni a bankoknak azt az érvét, hogy azért nem indokolt a fogyasztói jogok erősítését indítványozó, korábbi ombudsmani kezdeményezés, mert az ügyfelek esetenként megtévesztik a pénzintézeteket.

Egyre többen próbálnak hitelhez jutni, közben megtakarítási oldalon komoly hiányosságokkal bírunk… Döbbenetes, hogy a TV reklámok hatására, vannak, akik a bankhiteleket, gyorshiteleket, gyorssegélynek hiszik, és csak akkor döbbennek meg, amikor a díjbeszedő megjelenik a lakás ajtajában…

Minden reklám arról beszél, hogy milyen gyorsan és egyszerűen lehet hozzájutni, elbagatellizálja a havi törlesztőrészletet és bizton állíthatom, hogy a lakosság nagy része el sem tudja képzelni, mi a THM, de ha azt mondom, hogy egymillióra három és felet kérek vissza, hülyének néz, hogy ilyet nem lehet, ez uzsora volna... (és igaza is van, ez uzsora!)

Komoly aggodalommal tölt el az a mérhetetlen mennyiségű banki és egyéb „kölcsönöket” kínáló reklám-áradat, ami minden pillanatban éri az embert. TV, Rádió, Újság, Internet, óriásplakátok… Özönlik a szemét, és csábítgatva takarja el a tudatot.

Szabó Máté, állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint be kellene vezetni a magáncsőd intézményét. Az elképzelés nem rossz, Amerikában és Angliában is működik, de amilyen pénzügyi ismeretekkel rendelkezik az átlag „felhasználó” Magyarországon, ezt a lehetőséget sem ők használnák, hanem a pénzügyi manővereket jól ismerők használnák ki.

Banki tapasztalataim alapján állíthatom, hogy a megtévesztősdi nem egyirányú. Képzetlen és minden erkölcsi alapot nélkülöző hitelközvetítők ajánlanak egyre több remek lehetőséget, TV reklámokból ömlik a rengeteg hitelreklám, Híres emberek próbálnak meggyőzni róla, hogy a hitel jó, a hitel kell az élethez, hogy hitelből lehet csak igazán jól élni...

Komolyan úgy gondolom, hogy ennek a hitelorientált felfogásnak az alapja nem egy általános jóléti világ megteremtése, hanem a lakosság elszegényítése és könnyen befolyásolhatósága, végső soron egy teljes hatalomátvétel. Miről is szólnak a gazdasági válságok? A Bankok hirtelen visszahívják a hiteleiket, tőkekivonás, termelésszűkítés… A fizetőképtelen ügyfelek vagyonának megszerzése…

Ami pedig a karácsonyi ajándékvásárlási hitelt jelenti, az a kersztény kultúra meggyalázása! Ez már komolyan vérlázító arcátlanság!

Szólj hozzá!

Címkék: pénzügy belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr13814286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása